Blog - - Chic mikiny pro váš šatník! Elegantní i sportovní

Chic mikiny pro váš šatník! Elegantní i sportovní

Věděli jste, že mikina už není jen záležitostí fitness center a procházek v přírodě? Nebojte se ji zařadit i do office looků či až půjdete s přáteli na večerní drink.

01. března 2023

Michal Rybár

Ano, minimálně jednu mikinu máme v šatníku všichni, vždyť je to základní kousek volnočasové módy. Ale pozor! Dress code se čím dál více uvolňuje, a tak se nebojte vzít si mikinu i na pracovní schůzku nebo do vaší oblíbené kavárny. Důležité je ji pouze správně zkombinovat. Efektivně vypadá i s delší bílou košilí, stačí vyhrnout rukávy a nechat spodní část košile dole vykukovat. Uvidíte, že si tento nový look zamilujete!  Nosit jí můžete nejen s teniskami a džíny, ale skvěle vypadá i s trendy sukní nebo elegantními kalhotami. Větší oversized kousek využijete také jako šaty! Pak už outfit stačí doplnit bílými teniskami a jste ready vyrazit.

                                Proč zrovna mikina

A věděli jste, kde se vzalo slovo MIKINA v našem slovníku? Od oblíbené postavičky myšáka Mickey Mouse! Ten byl velmi často zobrazen na mikinách, které do socialistického Československa pronikly ze Západu. Méně zajímavá teorie pak hovoří o tom, že na prvních mikinách byla ztvárněna obchodní značka Miki. Každopádně mikiny se za tu dobu u nás zabydlely a staly se oblíbeným kouskem našich šatníků.

Na to zareagovaly i velké módní domy, a tak se mikiny staly součástí kolekcí slavných návrhářů. 

Originální zpracování najdete u KARLA LAGERFELDA, který dal mikině nový rozměr. Prvotřídní materiály, mladistvé motivy a luxusní akcenty, mikina od KARLA by neměla chybět ve vašem šatníku. A výběr je opravdu široký. Je libo Karlův podpis nebo Karlovu milovanou kočičku Choupette? Nebo raději zvolíte elegantní prodlouženou délku?
Pokud dáváte přednost sportovní módě, pak určitě zavítejte ke švédské značce Peak Performance. Tato značka, proslulá vysoce funkčním a estetickým zpracování, má co nabídnout. Nemusíte sáhnout jen k osvědčené černé klasice, jaro přece hýří barvami.
Gant je americkou módní ikonou již desítky let. Styl, nadčasovost, kvalita. Nebojte se neotřelých kombinací, možností, jak nosit mikinu, je totiž nepřeberné množství.
I když nejste hráčem koňského póla, La Martina vás určitě nadchne. Jejich outfity nás prostě baví. Jsou totiž jiné a rozhodně nepřehlídnutelné.

INSPIRACE

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...

Velikonoce v novém

Jsou tady Velikonoce a s nimi spojené příjemné akce strávené s vašimi blízkými. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, co si obléknout pro tyto příležitosti, v tomto článku pro vás máme tipy na tři různé outfity - od neformálního brunche až po slavnostnější oslavu nebo piknik v přírodě…

Chcete si letos užít dokonalé poslední lyžování? Vyrazte do Gruzie!

Freeridový ráj i dokonale upravené 5 kilometrové sjezdovky s dechberoucími výhledy? Vítejte na ski tripu v Gruzii...

Umění sbalit si kufry

Není „šlapání na kufry“ zrovna vaše hobby? Tady je trochu inspirace, jak vyrazit na cesty elegantně a beze stresu...