Blog - - IT Director firmy VERMONT Peter Krajča: Je skvelé môcť realizovať akúkoľvek dobrú myšlienku

IT Director firmy VERMONT Peter Krajča: Je skvelé môcť realizovať akúkoľvek dobrú myšlienku

Každá pozícia vo Vermonte je jedinečná a svoje o tom vie aj Peter Krajča. Aký bol jeho kariérny postup, ako by popísal svoj pracovný deň a čo si u nás najviac váži? Nielen o tom nám povedal v príjemnom rozhovore. 

05. března 2024

Lucie Švábenská

Čo ťa priviedlo k práci pre VERMONT? 

Informačné technológie, ktorým sa aktívne venujem od deviatich rokov - od správy počítačov, serverov, sietí, cez programovanie, školenia užívateľov až po konzultácie. V čase, keď som pracoval ako vývojár mikrovlnných, meracích a riadiacich systémov v prostredí malej, unikátnej firmy som dostal ponuku na externú spoluprácu, ktorá neskôr viedla k tomu, že som natrvalo prešiel do VERMONTu a k IT sektoru. 

Akými pozíciami si si v rámci firmy prešel? 

Nastúpil som ako IT Manager, od ktorého som sa následne presunul na aktuálnu pozíciu.

Na akej pozícii pracuješ aktuálne? 

Teraz zastupujem rolu IT Directora. 

Ako by si popísal svoj pracovný deň? 

Deň obvykle začínam kontrolou rôznych zdrojov informácii, kde hľadám výskyt závažných chýb, alebo odklonu od stanovenej cesty k cieľu, v prípade potreby hneď reagujem. Ďalej pokračujem kontrolou udalostí v projektoch. Nasleduje variabilná časť dňa, kde sa v prvom rade snažím poskytnúť podporu a súčinnosť kolegom v tímoch, aby mohli kontinuálne pracovať. Pozorujem dianie vo firme, vnímam potreby kolegov a hľadám, kde by sme vedeli pomôcť. Vytváram si časové okná pre typ práce, ako sú analýzy, plánovanie, návrhy riešení, písanie zadaní, kontrolu odvedenej práce. Celým dňom sa tiahne osobná, audiovizuálna a písomná komunikácia.

Čo máš najradšej na svojej pracovnej pozícii? 

Najradšej mám možnosť uplatniť know-how z oblasti výpočtovej techniky, elektroniky, logiky, automatizácie a riadenia procesov na zjednodušenie práce kohokoľvek vo VERMONTe. Odmenou je, keď vidím, že vynaložená námaha mala zmysel a pomohla kolegom alebo zákazníkom niečo dosiahnuť, zjednodušiť či spríjemniť.

Čo si najviac vážiš na svojich kolegoch/svojom tíme? 

Najviac si na nich vážim zápal pre spoločnú vec, odhodlanie, profesionalitu, vytrvalosť a vzájomný rešpekt. Moje tímy ma tešia tiež svojou spoľahlivosťou, súdržnosťou a ľudskosťou.

Čo ťa v práci inšpiruje? 

Inšpirujú ma kolegovia, ktorí sa snažia niečo dosiahnuť. Snažím sa im vtedy na ceste k tomu pomôcť. Inšpirujú ma aj rôzne postrehy či podnety z okolia a zo sveta, ktoré vedú k zamysleniu, ako veci robiť lepšie.

Čím je pre teba práca vo VERMONTe unikátna? 

Vďaka dôvere, voľnosti a úžasnej podpore tímu môžeme realizovať akúkoľvek dobrú myšlienku, robiť vážne rozhodnutia a spoločne zdolávať aj komplexné výzvy.

Čo si najviac vážiš vo VERMONTe? 

Vermont je tím vzácnych ľudí, dáva príležitosť, toleruje chyby, oceňuje úspechy a váži si každého človeka.

Ako sa ti darí dodržiavať rovnováhu medzi prácou a voľným časom? Čo ti po náročnom dni v práci pomáha relaxovať a nájsť opäť rovnováhu?

Ako byť po práci, bez práce v hlave je asi najväčšou výzvou. Relaxom je pre mňa rodina, čas s mojimi blízkymi, kamarátmi, psom či trávenie času osamote. Keď potrebujem spomaliť prúd myšlienok a byť sám so sebou, majstrovanie z dreva a pobyt v prírode vždy zaberie.

CHCETE SA K NÁM PRIPOJIŤ A PRACOVAŤ PRE VERMONT? NEVÁHAJTE NÁS KONTAKTOVAŤ!