Blog - - Kousek, který nesmí chybět v žádném šatníku! Máte ho?

Kousek, který nesmí chybět v žádném šatníku! Máte ho?

Základních kamenů dámského a pánského šatníku je hned několik. Jedním z nich je bez dlouhého přemýšlení košile. Nemusí být nutně bílá, ani klasického střihu. Variant je mnoho, takže si tu svou najde opravdu každý. Ptáte se, proč a do které případně investovat, aby vám dělala společnost roky, ne-li celý život?

21. března 2023

Lucie Švábenská

Módní trendy přicházejí a odcházejí. Co ale zůstává neměnné, jsou kousky, které patří mezi klasiku, jež nikdy nezklame a neomrzí. Ano, i ta prochází různými úpravami a ovlivňuje ji nejen módní sféra, ale tím vzniknou pouze další varianty, jimiž můžete basic kousky osvěžit a inovovat. Mezi takové produkty patří i košile. Jako první vám v mysli jistě vyskočí ta bílá klasického střihu. Ano, tu by měl mít po ruce každý z nás, ať už jsme jejími fanoušky či nikoli. Zaměřit se ale můžete i na její zábavnější varianty, a i ty vám mohou dělat společnost nejen jednu sezonu. Kde ale najít kvalitní produkty, které vám vydrží i několik let?

                                Není košile, jako košile

U těchto kousků se vyplatí opravdu hledat a nepořizovat si první, na který narazíte. Pamatujte, že nemusí být nutně luxusní a za několikamístné sumy, ale dejte si pozor na pár věcí.

Jednou z nich je samozřejmě materiál. Doporučujeme pořídit si alespoň jednu bavlněnou, za kterou bude vaše pokožka vděčná díky její prodyšnosti. To samé platí i o hedvábí, které je nejen jako dech a nebudete ho chtít sundat, ale také vám v zimě udrží tělesnou teplotu a v létě vás naopak schladí. Se stoupajícími teplotami oceníte i len, který je v nastávajícím období velmi oblíbený pro svou chladivost a lehkost. Malá nevýhoda je jeho mačkavost, ale při uvolněném looku to nebude až takový problém.

Dalším faktorem je jistojistě kvalita zpracování. Před koupí se ujistěte, že jsou všechny švy začištěné a nikde neposlušně nevyskakují žádné nitě. A co snad ani nemusíme zmiňovat je, že by vám košile měla padnout jak ušitá na míru, ať už zvolíte jakýkoliv typ střihu.

Ne všem sedí jeden styl, takže si jich nejprve pár vyzkoušejte a porovnejte, zda se cítíte lépe ve slim, klasické nebo třeba oversized verzi, s kapsičkou nebo bez apod. Variant je v dnešní době opravdu nekonečno. Trendy je nově například i crop, což je pro ženské pohlaví skvělá volba především na parné letní dny či moderní twist k jinak basic outfitu.

Dámy, tak která to vyhraje?

Mnoho lidí si u žen automaticky představí klasickou bílou košili v kombinaci s pouzdrovou sukní aneb look do kanceláře. Ano, i to je možnost, ale nezůstávejte pouze u toho. Tento nestárnoucí kousek můžete vlastnit hned v několika velikostech, střizích, barvách, vzorech i materiálech, díky čemuž budete mít každý den a na každou příležitost něco stylového a praktického na sebe. Věřte nám. A pokud vás již vaše kousky přestanou bavit a nebudete chtít okamžitě investovat do nového, zkuste sáhnout do pánské skříně, kde se leckdy ukrývají poklady, jež váš outfit oživí.

Pánská klasika jinak

I u pánského osazenstva mnohé z nás okamžitě napadne především klasická bílá košile do obleku, ale to už dávno není jediná varianta. Co třeba oversized nebo naopak vypasovaná slim? Nebo je libo uvolněná lněná či hedvábná košile, která vás v tropických dnech krásně schladí? Či vsadíte na výrazné barvy nebo vzory? Možnostem a kombinacím se meze nekladou.

                                Nový kousek umí divy

Už jste na stejné vlně a vnímáte, že je košile kousek, který vám ve skříni nesmí chybět, a to rovnou hned v několika variantách? Nebojte, na holičkách a v nákupních rozpacích vás nenecháme. Nové kolekce jich nabízí víc než dost!

INSPIRACE

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...

Velikonoce v novém

Jsou tady Velikonoce a s nimi spojené příjemné akce strávené s vašimi blízkými. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, co si obléknout pro tyto příležitosti, v tomto článku pro vás máme tipy na tři různé outfity - od neformálního brunche až po slavnostnější oslavu nebo piknik v přírodě…

Chcete si letos užít dokonalé poslední lyžování? Vyrazte do Gruzie!

Freeridový ráj i dokonale upravené 5 kilometrové sjezdovky s dechberoucími výhledy? Vítejte na ski tripu v Gruzii...

Umění sbalit si kufry

Není „šlapání na kufry“ zrovna vaše hobby? Tady je trochu inspirace, jak vyrazit na cesty elegantně a beze stresu...