Blog - - Letní festivaly jsou tady a v módě je vše povoleno!

Letní festivaly jsou tady a v módě je vše povoleno!

K prázdninám neodmyslitelně patří nejrůznější festivaly. Pokud se chystáte na festival jídla nebo na festival pro děti, které se většinou odehrávají v denních hodinách, pravděpodobně nebudete chtít vyčnívat z davu a zvolíte běžný ležérnější outfit, ve kterém se budete cítit především pohodlně. Na těch hudebních, kdy série koncertů pokračuje až do pozdních nočních hodin, to ale bude trochu jiná písnička...

13. června 2024

Kristie Svobodová

Tady se můžete konečně odvázat a vzít si na sebe naprosto cokoliv, záleží jen na vaší odvaze, postavě, náladě a chuti vynikat. Protože v Česku se stále příliš extravagantní fashion nenosí a většina populace na ni kouká skrz prsty, o to víc se můžete rozšoupnout právě na hudebním festivalu, kde je míra tolerance daleko vyšší. Můžete na plno ukázat svůj osobní styl, experimentovat s trendy a vyniknout v davu. Festivaly, ať už hudební, umělecké nebo kulturní, se totiž staly místem, kde móda a kreativita jdou ruku v ruce.

Historie festivalové módy

Festivalová móda má své kořeny hluboko v historii hudebních a kulturních akcí. Od legendárního Woodstocku v roce 1969, kde se hippies styl s volným, pohodlným oblečením s květinovými vzory a boho fashion, stal synonymem pro festivalovou módu, až po současné festivaly jako Coachella, která udává směr, jakým se budou ubírat současné trendy. Zapomenout bychom neměli ani na 90. léta ve znamení grunge stylu – tedy džínové šortky, flanelové košile a těžké boty. A dnes? Zábava, kreativita a směs všeho, co vás napadne.

Co si obléct letos?

Boho Chic

Klidně vsaďte na jeden z nejpopulárnějších stylů. Vyznačuje se volnými a pohodlnými kousky, které kombinují přírodní materiály a výrazné vzory. Můžou to být třeba dlouhé splývavé šaty a sukně, krajkové topy a kimona, klobouky s širokou krempou, kožené sandály a boty s třásněmi nebo velké šperky s etnickými motivy.

Extra nízké džíny

Patříte mezi mileniály a budíte se hrůzou při vzpomínce na vykukující tanga s džínů s nízkým sedem? Módní návrháři si myslí něco jiného – ano, máme je zpět, jsou jich plné obchody a nejen dnešní teenageři je hrdě nosí v ulicích. Měly by být z pytlovitého materiálu, velmi široké, velmi dlouhé a čím nižší, tím lepší. Pokud vám to vaše postava dovolí, kombinujte je s crop topy nebo rovnou s korzety z kůže. K tomu kšiltovku, originální kabelku a tenisky a aktuální look je na světě.

Džínové šortky s kapkou autenticity

Čím víc prošoupané, tím lepší. Tady se můžete opravdu vyřádit, pořiďte si obyčejné šortky lichotící vaší postavě a pak do nich přidejte trochu své kreativity a hravosti. Roztrhejte je, prošoupejte, našijte na ně nášivky a ozdobte je kamínky – na festivalech tahle kombinace funguje vždy už několik let. Vintage styl kontrastující s leskem a třpytem kamínků zkrátka funguje. Nezapomeňte kamínky zakomponovat i do svého make-upu a účesu!

Western girl style

Kovbojské boty, typické kovbojské klobouky, westernové doplňky – v tomto americkém outfitu můžete tančit jako o život a pobíhat mezi pódii. Vsaďte na alespoň jeden výrazný kousek, budete nepřehlédnutelná. Povoleno je kombinovat třeba westernové boty s vysloveně elegantními kousky. Jste na festivale, čím šílenější kombinování, tím větší zábava.

Festivalové fantazie a stylizace opravdu nemá hranice, takže se nebojte ani průhledných topů či šatů, plavek, odvážných průstřihů, extravagantních barevných bot a dalších kousků. Snadno se tak můžete na pár hodin v roce proměnit v někoho jiného nebo dát konečně světu najevo, kým se opravdu cítíte být. Jak ale vytvořit dokonalý festivalový look?

  • Pohodlí na prvním místě

Myslete na to, že budete hodně v pohybu. Tanec a rychlé přemisťování z jedné stage na druhou vyžadují, aby vás nikde nic neškrtilo a nedřelo vám kůži. Myslete proto i na prodyšné a elastické materiály, které vám pohyb umožní.

  • Vrstvení je základ

Festivaly často probíhají venku, kde se počasí může rychle měnit. Vrstvení oblečení vám umožní přizpůsobit se změnám teploty. Začněte s lehkými základními vrstvami a přidejte například kimono, džínovou bundu nebo pláštěnku.

  • Výrazné doplňky

Doplňky mají kouzelnou moc posunout outfit na další úroveň. Zvolte výrazné šperky, barevné šátky, sluneční brýle, extravagantní kabelky či tašky a stylové pokrývky hlavy.

  • Praktická obuv

Pohodlné boty jsou nezbytností. Tenisky, sandály nebo pohodlné kotníkové boty budou ideální volbou. Chybu určitě neuděláte ani s holínkami nebo se šněrovacími gládami. Vyhněte se vysokým podpatkům a neprošlápnutým botám, které by vás na místě mohly pěkně potrápit.

  • Voděodolné oblečení a doplňky

Nepředvídatelné počasí může znamenat déšť nebo bláto. Investujte do voděodolných kousků, jako jsou pláštěnky, gumáky a voděodolné tašky, které ochrání vaše věci.

SVĚT MÓDY

Podzim 2024: Vsaďte na stylové a funkční materiály!

Také už máte za sebou uschování letních kousků za ty hřejivější? A máte opravdu vše? Zaměřte se teď na materiály, které vás buď spolehlivě zahřejí nebo je světoví návrháři přinesli na přehlídková mola. A nebo obojí. Dnes se móda zaměřuje z velké části na udržitelnost, přírodní materiály a jejich moderní zpracování. A zároveň jsou pryč dny, kdy byla podzimní móda jen o barvách – teď se do centra pozornosti dostává výběr materiálů, které se chlubí nejen svým vzhledem, ale také svou funkčností. Pojďme si přiblížit, co v letošním roce rozhodně stojí za pozornost.

Pánové, vytvořte si šatník, který zvládne město i přírodu!

Každý z nás to zná – přebíhání mezi městským shonem a touhou utéct do přírody. Ale proč si komplikovat život a mít šatník rozdělený na dvě části – jeden pro město a druhý pro outdoor? Co kdyby existovalo oblečení, které zvládne oboje? Stylová móda, která vyniká jen tím, jak vypadá a zároveň se chlubí svou funkčností a praktičností, samozřejmě existuje. Především muži najdou jistě zalíbení ve značce Camel Active, jejíž kousky vypadají skvěle jak ve městě, tak při túře po horách.

Přechod mezi sezónami aneb jak nosit letní oblečení na podzim?

Podzimní počasí se blíží a s ním i čas na aktualizaci šatníku. Nemusíte ale odkládat své oblíbené letní kousky. Zjistěte, jak je stylově kombinovat s nezbytnými podzimními prvky a užijte si osvěžující přechod do nové sezóny.

Trend, který musíte mít – pletená móda!

Pletené věci. Zní to jako návrat k babiččiným háčkovaným šálům a vintage nostalgii, že? Ale dnes je to právě opačně. Svět módy se opět vrací k tradici, kterou posouvá do moderního a především udržitelného směru. Pletené tašky, pásky a slamáky vládnou letošní sezóně a je načase zjistit, proč byste je měli mít i vy.

Ležérní styl a jeho pravidla

Ležérní styl, známý také jako casual wear, se stal jedním z nejpopulárnějších způsobů oblékání nejen pro svůj pohodlný a praktický přístup, ale i díky tomu, jak snadno lze vytvořit harmonický a přitom stylový outfit pro různé příležitosti. Tento styl, který se začal prosazovat už v 60. letech 20. století, je často spojován s uvolněnou elegancí, jednoduchostí a přirozeností. Jak ale přesně vypadá ležérní styl a jaké jsou jeho hlavní zásady? Pojďme si to společně rozebrat.

Hippie móda aneb když se svoboda obléká do barev

Slunce svítí, květiny květou a my se můžeme nechat unést lehkou vůní nostalgie za dobami, kdy láska visela ve vzduchu jako duha nad polem slunečnic. A když se řekne léto lásky, nelze si nepředstavit ikonickou hippie módu. Zavřete oči a už to taky určitě vidíte - dlouhé sukně, zvonové kalhoty, korálkové náhrdelníky, květiny ve vlasech, a to vše v nekonečných barvách! Ten pocit, když si obléknete něco, co vás nutí tančit po ulici, jakoby vás nikdo neviděl – to je esence léta lásky!