Blog - - Pojďme do údolí Roklanského potoka #traveltips

Pojďme do údolí Roklanského potoka #traveltips

Tipů na výlety, ať už za přírodou, zábavou, poznáním nebo odpočinkem, není nikdy dost. V našem seriálu #traveltips vám přinášíme tentokrát inspiraci, kam se vydat za jedním z nejhezčích šumavských údolí!

07. září 2023

Eliška Hudcová

Roklanské údolí je jednoznačně jedno z nejhezčích šumavských údolí. Potok s křišťálově průzračnou vodou, rozcuchané šumavské louky a mokřady, obklopené tmavým smrkovým lesem vás po pár minutách dostanou do kolen. Vede tudy vyasfaltovaná cesta, kterou si oblíbili jak pěší turisté, tak cyklisti a když napadne sníh, z údolí Roklanského potoka se stává naprosto fenomenální běžkařská trasa. Hned na začátku trasy z Modravy se nachází nouzové nocoviště, kde můžete legálně stanovat.

Přes údolí Roklanského potoka jistě půjdete, pokud se vydáváte z Modravy na Tříjezerní slať. Pokud máte dostatek času, určitě si nenechte ujít pěší okruh, který vás vezme na nejkrásnější místa v údolí.

                                Fyzická náročnost

Zaparkovat můžete na Modravě, kde jsou tři velká placená parkoviště. Nejblíž to budete mít od parkoviště "most", umístěného hned naproti pivovaru Lyer. Odtud se do údolí Roklanského potoka dostanete jednoduše po pár set metrech po červeně značené trase. Stezka je asfaltová a víceméně po rovině, takže ji s přehledem zvládnou i kočárky.

                                Časová náročnost

Na rychlou návštěvu vám bude stačit 1,5 hodiny. Údolí Roklanského potoka ale není jedno z míst, kde chcete spěchat. Vyhraďte si rovnou celý den a projděte se až k Tříjezerní slati a zpět přes Rechli, nebo to vezměte na druhou stranu přes Javoří Pilu (více v sekci "Chceš vidět víc?").

                                Finanční náročnost

Parkoviště "most" na Modravě vás vyjde na 20 Kč/hod. nebo 70 Kč/den. Vše ostatní je zdarma.

INSPIRACE

Trendy z 90. let, které můžete nosit právě teď!

Móda se pořád vrací, točí se dokola jednotlivé prvky typické pro určitá období a ty se pak pomalu přelévají do dalších dekád. Trendy z devadesátek patří mezi nejoblíbenější vůbec, tak proč je nezakomponovat do podzimního šatníku? Připravte se na pořádnou dávku nostalgie.

Retro revoluce? DIESEL přináší nový pohled na vintage styl

Vítejte v čase, kde minulost a přítomnost splývají v jeden magický okamžik – DIESEL představuje retro revoluci, která boří hranice mezi včerejškem a dneškem. Pokud jste si mysleli, že vintage styl je jen archivní nostalgie, připravte se na úplnou redefinici. DIESEL totiž uchopil minulost, pořádně ji proklepl, oklepal a přetvořil do moderní podoby, která dýchá současnou energií.

KARL LAGERFELD Jeans jako střet dvou světů

Když se trendy potkají s nostalgií, vzniká magie – a právě to KARL LAGERFELD Jeans ztělesňuje ve své nové kolekci. Naše společnost dnes touží po něčem víc než jen po oblečení – chce vyjádřit svou identitu, navázat na minulost a současně stát pevně v přítomnosti. A co by mohlo být symboličtější než univerzitní styl, který vrací vzpomínky na mladistvou energii a svobodu?

Barevná paleta podzimu 2024: Co se bude nosit?

S prvním podzimním ochlazením se na scénu vrací nejen teplé kabáty a pletené svetry, ale také pestrá paleta barev, která nás zahřeje už na pohled. Letošní sezóna se nese ve znamení neotřelých odstínů, které rozjasní i ty nejpochmurnější dny. Pojďme se ponořit do trendů, které letos ovládnou ulice, a podívejme se na nejžhavější barvy, které by neměly chybět v žádném šatníku.

Přiostřujeme! Z Kundosaki a nové kolekce DIESEL nespustíte oči!

Třikrát jinak, ale vždy nespoutaná a svá! To platí jak o influencerce Kateřině Klinderové alias Kundosaki, tak o značce DIESEL. Jejich spojení a nová kolekce FW24 vás dostane do kolen.

Back to School pro dospělé

Září – pro mnohé měsíc plný nových začátků, návratů do rutiny a očekávání. I když nám možná školní léta dávno utekla, proč se nenechat inspirovat módou, která k nim neodmyslitelně patří? Školní uniformy, pletené vesty, mokasíny a batohy, to vše může přinést do vašeho šatníku nádech nostalgie, ale s moderním twistem. Back-to-school styl pro dospělé je o tom, jak zkombinovat tradiční prvky s aktuálními trendy, a přitom zůstat chic a relevantní v každodenním životě...