Blog - - V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

Evergreen, který jednoznačně patří do povinné výbavy každého stylového šatníku, také podléhá módnímu diktátu. Naučíme vás, jak tento svršek zkombinovat tak, aby to byla zábava.

23. dubna 2024

Kristie Svobodová

Blazer sice patří mezi kousky, se kterým se toho nedá příliš zkazit, ale stejně jako u všeho platí, že trendovosti podléhá kromě barev a materiálů také jeho střih. Zapomeňte na křivky obepínající svršek nebo na sako dlouhé do pasu. Teď je aktuální oversize provedení s důrazem na ramenní část a zaměřit byste se měla také na jeho délku. Ta by by měla sahat klidně až k vašim hýždím.

Pokud chcete do saka investovat, doporučujeme pořídit si ideálně 3 kousky – jedno klasické černé, potom jedno s jemným vzorem v neutrální barvě jako je béžová, camel či šedá a nakonec model výrazné barvy, která vám sluší a líbí se vám. Může být klidně fuchsiové, žluté, bleděmodré nebo třeba zelené – prostě jakékoli vás na první dobrou dostane.

Tady máte pár osvědčených kombinací, které jsou aktuální a trendy.

Chystáte se do práce, ve které si nikdo na přísný office look nepotrpí nebo třeba na procházku městem? Vsaďte na sako neutrální barvy. K němu zvolte modré džíny s širokými nohavicemi, jednobarevné dobře padnoucí triko a správné šperky. Tady se bude perfektně vyjímat delší náhrdelník a jemné náušnice a náramky. Nezapomeňte vyhrnout rukávy a zvolit také vhodnou kabelku přes rameno, do které v pohodě vměstnáte všechny nezbytnosti, včetně pracovního notebooku. Vše dokončete buď moderními balerínami nebo klasickými teniskami.

Máte náladu na trochu elegance a ženskosti, ale ráda byste působila nenuceně? Skvělou volbou bude, když klasické černé sako zkombinujete s bílým trikem, teniskami a midi sukní. Ta může mít téměř jakoukoliv barvu, ale čím dál tím větším hitem se stává např. leopardí vzor. Máte zafixované, že se tento zvířecí potisk dá zkombinovat pouze s černou, bílou a maximálně béžovou barvou? Zkuste k nim třeba červené baleríny, stanete se nepřehlédnutelnou – v tom nejlepším slova smyslu. Ostatní doplňky volte už jen velmi umírněné a decentní. Sázkou na jistotu bude černá kabelka a něžné šperky.

Potřebujete zapůsobit tak, aby vás lidi brali vážně? Nebo zkrátka jdete na místo, kde se vyžaduje formální vzhled? Teď přichází na řadu barevné sako! Pozor ale – tímto váš rozlet s výraznými odstíny končí. Pokud chcete působit seriózně, vsaďte na zbylou paletu barev v nenápadných odstínech. Skvělá příležitost na krémovou, béžovou, bílou, černou či šedou. K saku volte široké kalhoty s vysokým pasem a puky v přední části, které vám opticky prodlouží nohy a zvýrazní pas. Na ten můžete upozornit také správně zvoleným páskem. K tomu volte elegantní boty na podpatku, menší kabelku a vlasy svažte do drdolu – oživit ho můžete třeba hedvábným šátkem.

Velmi trendovou záležitostí jsou také kostýmy. Střih volte buď komplet oversize nebo oversize sako a rovně střižené kalhoty. Pod sako pak můžete klidně zvolit třeba i nějaký poloprůhledný top, pokud vám to příležitost dovolí. K tomu obujte v podstatě cokoliv – lodičky, sandály, pantofle, tenisky, baleríny. Kontrast kostýmu spolu se sportovními botami teď můžete vidět snad na všech profilech módních stylistek a je jisté, že je budeme v městských ulicích vídat nejen na jaře, ale i v létě.

Pokud máte odvahu a hezkou postavu, popularitě se těší i kombinace velmi oversize saka s černými punčochami. Sako v tomto případě simuluje mini šaty, proto pod něj můžete natáhnout buď zmíněné mini šaty nebo třeba jen tílko, pokud víte, že se nikde nebudete svlékat. V létě pod něj můžete obléct i látkové mini kraťásky. Obujte k nim sportovní boty, ponožky vytáhněte až do poloviny lýtek, nasaďte kšiltovku a třeba cross body kabelku. Sexy sporty look je na světě!

Sako lze samozřejmě i velmi lehce sladit s šaty. Tento outfit bude ideální na jarní dny, kdy jsou rána a večery ještě chladné, ale jistě najde své uplatnění i v letních měsících, které budou plné nejrůznějších večírků, zajímavých setkání i pracovních posezení. Tento model se zkrátka hodí snad ke všem příležitostem.

Tady vidíte, že se sako může stát vaším nejlepším společníkem pro různé příležitosti, ať už hledáte outfit do kanceláře, večírek nebo jen pohodový den ve městě. Klíčem je vybrat si správné střihy a barvy, které lichotí vaší postavě a odrážejí váš osobní styl. Experimentování s různými kombinacemi vám umožní objevit nové způsoby, jak blazer nosit a zůstat věrná současným trendům.

INSPIRACE

Inspirace na zamilované jarní outfity

Už zítra přivítáme ten nejzamilovanější měsíc v roce - květen, lásky čas! Příroda ožívá a něha i vášeň je ve vzduchu cítit více než kdy jindy. Pro páry, které hledají způsob, jak sdílet svou lásku a styl, je toto období skvělou příležitostí pro vytvoření nezapomenutelných a zamilovaných outfitů...

V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

Evergreen, který jednoznačně patří do povinné výbavy každého stylového šatníku, také podléhá módnímu diktátu. Naučíme vás, jak tento svršek zkombinovat tak, aby to byla zábava.

Vyrazte na pohádkový víkend na Broumovsko

Jaro je v plném proudu a někdy nás již dokonce navštíví i letní teploty. Je tedy čas na dobrodružné výlety do krás přírody ČR. Byli jste už třeba na Broumovsku? Dokonalost sama!

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...