Blog - - Základní pravidla kombinace barev ve vašem outfitu

Základní pravidla kombinace barev ve vašem outfitu

Kombinování barev na oblečení může být pro mnoho lidí pořádný oříšek. Aby ne - v obchodech a na e-shopech jsou k sehnání kousky snad ve všech barvách, které existují. Jak je ale spojit dohromady, aby vytvořily dokonalou souhru? 

05. května 2024

Eliška Hudcová

Existuje pár způsobů, jak barvy mezi sebou kombinovat. Některé vyžadují rozmanitý šatník, trochu citu a jsou vhodné spíš pro pokročilé, jiiné jsou zase úplně jednoduché a dokáže je vytvořit opravdu každý. Vezmeme to postupně a v dnešním článku se podíváme na začátečnické metody. Pokud však existuje jedna rada, která funguje vždycky a za každých okolností, tak je to “méně je více.”

1. Neutrální barvy

Černá, bílá, šedá, modrá a béžová jsou obvykle považovány za neutrální a snadno kombinovatelné barvy. Tyto barvy lze snadno zkombinovat mezi sebou, takže by se nemělo stát, že s nimi šlápnete vedle. Skvělým příkladem jsou například modré džíny a bílá košile, béžové kalhoty s černým tričkem, apod.

2. Monochromatický vzhled

Pokud se řadíte mezi módní začátečníky, můžete se držet jedné barvy, případně zkombinovat různé odstíny této barvy. Protože většina lidí má ve svém šatníku dostatek černé barvy, tak je nejjednodušší variantou tzv. all-black. Monochromatický vzhled se ale dobře tvoří i z vaší oblíbené barvy, které máte ve svém šatníku dostatek.

3. Jedna výrazná barva

Nejefektivnějším způsobem, jak začít s kombinací odvážnějších barev, je vytvoření základu v neutrálních barvách - například černá & bílá a přimíchání jednoho výrazného prvku v jiné barvě. Tímto prvkem může být třeba kabelka nebo výrazné kalhoty. Přidání malého množství výrazné barvy do jinak neutrálního outfitu může udělat značný rozdíl a povznést váš outfit o level výš.

Kombinování barev na oblečení je překvapivě jednoduché, pokud se držíte těchto základních tipů. Pamatujte, že hlavním cílem je cítit se dobře ve svém outfitu a neztratit svou osobnost.

INSPIRACE

Tepláky i mimo domov? Ano, ale jen za určitých podmínek

I když by Karl Lagerfeld neměl radost, protože podle něj byly tepláky znamením osobní porážky, už i tenhle kousek se pomalu, ale jistě, přesunul z našich domovů a fitness center i na veřejnost. Dnes si tepláky, legíny a teplákovky můžete s klidným svědomím obléknout nejen na gauč ke sledování televize, ale třeba i na výlet do města. Musíte ale vědět, jak na to.

Oslavte blížící se Den matek s úsměvem a stylovými tipy!

Vítejte ve světě módy, kde každý outfit vypráví příběh plný lásky a vděčnosti. Ať už jste dcerou, která chce udělat své mamince radost, nebo už jste sama matkou, která si chce užít tento den s těmi nejbližšími, máme pro vás připravené nápady na outfity a dárky, které zahřejí u srdce...

Základní pravidla kombinace barev ve vašem outfitu

Kombinování barev na oblečení může být pro mnoho lidí pořádný oříšek. Aby ne - v obchodech a na e-shopech jsou k sehnání kousky snad ve všech barvách, které existují. Jak je ale spojit dohromady, aby vytvořily dokonalou souhru? 

Inspirace na zamilované jarní outfity

Už zítra přivítáme ten nejzamilovanější měsíc v roce - květen, lásky čas! Příroda ožívá a něha i vášeň je ve vzduchu cítit více než kdy jindy. Pro páry, které hledají způsob, jak sdílet svou lásku a styl, je toto období skvělou příležitostí pro vytvoření nezapomenutelných a zamilovaných outfitů...

V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

Evergreen, který jednoznačně patří do povinné výbavy každého stylového šatníku, také podléhá módnímu diktátu. Naučíme vás, jak tento svršek zkombinovat tak, aby to byla zábava.

Vyrazte na pohádkový víkend na Broumovsko

Jaro je v plném proudu a někdy nás již dokonce navštíví i letní teploty. Je tedy čas na dobrodružné výlety do krás přírody ČR. Byli jste už třeba na Broumovsku? Dokonalost sama!