Blog - - Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Šatník jako pokladnice outfitů pro každou příležitost? Ano, je to možné! S těmito kousky se každé ráno probudíte s pocitem, že máte co na sebe. A ještě vám prozradíme, z jakých materiálů by vaše nové poklady měly být, aby vám dlouho sloužily a bavilo vás je nosit...

18. dubna 2024

Kristie Svobodová

Zázračné doplňky zachrání ledacos

Doplňky mají tu kouzelnou moc, že dokážou zásadně ovlivnit vnímání celého outfitu. Díky nim můžete shodit formální look nebo naopak přidat chybějící formalitu a eleganci ležérnímu stylu. Každý kus má svou specifickou roli a způsob, jak může váš capsulový šatník obohatit. Které doplňky by vám hlavně teď na jaře určitě neměly chybět?

Větší kabelka na rameno

Tento typ kabelky si pořiďte především pro její praktičnost – jednoduše do ní uložíte všechny nezbytnosti – od notebooku, po kosmetiku či vlhčené ubrousky. Doporučujeme mít určitě minimálně jednu v neutrální barvě, aby šla lehce kombinovat s většinou věcí, co už v šatníku máte.

Psaníčko


Malé a elegantní psaníčko rozhodně unosíte na jakoukoliv večerní akci – ať už je to sklenička v baru s kamarádkou nebo formální pracovní večeře. Hodí se jak k šatům, tak třeba k dámským oblekům a zároveň se do něj vejdou základní nezbytnosti, jako klíče a telefon.

Pásek

Pásek dokáže perfektně definovat linii kalhot, ale i zvýraznit váš pas a vytvarovat siluetu, pokud o něj doplníte třeba vaše oblíbené šaty. Zároveň můžete také přidat kontrastní prvek k jednobarevnému outfitu.

Šperky
Nemusí být nutně z drahých kovů – skvěle poslouží i bižuterie. Ale pokud se snažíte budovat kapsulový šatník, doporučujeme nakoupit postupně kvalitní kusy, které vám vydrží léta.

Klobouk

Ideální pro letní měsíce jako ochrana před sluncem i jako doplněk k letním šatům nebo casual outfitu.

Sluneční brýle
Bez nich to prostě nejde. Kromě toho, že ochrání váš zrak, dokážou váš outfit posunout na novou úroveň. Doporučujeme klasické modely, které odolávají trendům. Vsaďte třeba na pilotky nebo na ty velké s tmavými skly a obroučky.

Kvalitní boty pro každou příležitost

Spolehlivé materiály, jako je pravá kůže nebo vysoce kvalitní syntetika, samozřejmě zaručují dlouhou životnost i pohodlí. Při výběru bot věnujte pozornost také pečlivému provedení – boty by měly mít pevné švy a kvalitní podrážku, která odolá opotřebení. Abyste nemusela stále nahrazovat "jeté" a nemoderní modely, zaplňte svůj jarní a letní šatník lodičkami, teniskami a sandály.

Lodičky jsou ideální pro formálnější příležitosti a do práce, ale i ve chvílích, kdy chcete ukázat svou ženskost. Vybírejte klasické modely v černé, béžové nebo třeba tmavě modré. Bílé tenisky se už nehodí jen pro volnočasové aktivity, ale když vyberte minimalistické, snadno je sladíte i s formálním oblečením. A bez sandálů to v teplejších dnech v roce také moc nejde. Vybírejte takové, které kombinují funkčnost s estetikou.

Trenčkot: evergreen mezi svršky

Lehký, ale pevný trenčkot je investice, která se vyplatí a představuje také pomyslnou třešničku na dortu každého outfitu. Umí totiž dodat každému looku trochu elegance, ale i ležérnosti – záleží na střihu a také na způsobu, jakým ho budete nosit.

I tady platí, že delší vybírání materiálu a střihu se vyplatí. Kvalitní tkanina, jako je gabardén, má tu vlastnost, že zůstává lehká a příjemná na nošení. Obsahuje totiž hedvábí a vlnu, takže nekouše, ale zároveň zahřeje a dýchá, takže se v ní nebudete přehřívat ani v teplejších dnech.

Co se týče střihu, ideální je trochu oversize varianta, která nabízí dostatek prostoru. Měli byste pod něj pohodlně vměstnat další vrstvu oblečení, aby vás chránila v chladnějším počasí.

Pokud vybíráte mezi klasickým stylem s páskem a minimalistickým bez jakýchkoli ozdob, můžete nechat volbu na náhodě. Obě varianty mají své přednosti! Nakupujte v souladu se svým stylem.

Košile v neutrálních barvách: nepostradatelný klenot

Asi neexistuje profláklejší kousek, než je bílá košile, o které toho bylo řečeno už spoustu. Vsadíme se ale, že spoustě z vás v šatníku stále chybí i přes to, že ji můžete nosit prakticky k čemukoliv a vždy vypadat stylově.

Pořídit byste si měla ale klidně dva basic typy – v neutrálních, snadno kombinovatelných barvách, jako je černá, béžová, šedá nebo třeba krémová. Proč je tak důležitá? Protože dokáže zpřísnit casual outfit, ale i dodat na eleganci formálnějšímu looku. Je to prostě chameleon, který se přizpůsobí vaší náladě a příležitosti.

Při výběru bílé košile si dejte záležet především na materiálu, který by měl být příjemný na nošení, ale zároveň dostatečně pevný, aby udržel tvar. Ideální volbou je vysoce kvalitní bavlna, která "dýchá", nebo směs bavlny a viskózy pro příjemný pocit na těle.

Záleží ale také na střihu. Hledejte podle typu své postavy – hlavně by vám neměla být příliš těsná. Volte takovou velikost, abyste ji v pohodě natáhla přes tílko, nebo ji zastrčila do kalhot pro více upravený vzhled. 

Klasická sukně, co obejme vaše křivky 

Užší sukně transformuje váš look z obyčejného na mimořádný. Ať už sáhnete po pencil sukni nebo po mírně rozšířené variantě, můžete ji krásně přizpůsobovat všem příležitostem.

Spolu s podpatky zvládne divadlo, ustojí formální pracovní akci, ale s teniskami a motorkářskou bundou i kino nebo rande s kamarádkou. Hodí se zkrátka ke všemu. Zkuste trendy saténovou sukni – i za pár let s ní nešlápnete vedle, i přes to, že právě teď se vysloveně hřeje na výslunní.

Volte materiál, který neprosvítá, bude držet tvar i po vyprání a zároveň vám umožní volnost pohybu. Tady může fungovat i kvalitní syntetika. Bavlna či viskóza zase bude příjemná v teplejším ročním období. 

Váš šatník by měl být vaším spojencem, tak si ho sestavte s láskou a pečlivostí!

SVĚT MÓDY

10 pravidel, jak ovládnout neposlušné tenisky

V Československu se jimi proslavila Lucie Bílá, nosí je světoví mocnáři, popkulturní hvězdy, a dokonce sehrály důležitou roli ve filmu Jumanji, Návrat do budoucnosti nebo Forest Gump. Ostatně i fakt, že je i vysoké módní domy začlenily do svého portfolia něco znamená. O čem je řeč? O teniskách!

Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Šatník jako pokladnice outfitů pro každou příležitost? Ano, je to možné! S těmito kousky se každé ráno probudíte s pocitem, že máte co na sebe. A ještě vám prozradíme, z jakých materiálů by vaše nové poklady měly být, aby vám dlouho sloužily a bavilo vás je nosit...

8 pravidel athleisure

Pro Čechy je to slovo stále těžko vyslovitelné. Athleisure. Ath – leh – zhuh. Jedná se o spojení anglických slov athletic a leisure, tedy atletický a volnočasový nebo pohodlný. Ostatně princezna Diana tento styl oblékání proslavila už dávno ve zlatých devadesátých letech. Mikinu a krátké legíny doplnila koženou kabelou Hermès a oči skryla za neméně luxusní sluneční brýle. Tento look je i třicet let poté stejně aktuální jako tehdy...

Módní tipy, které si užijete nejen za zvuků deště

Pokud byste hledali módní ikonu dnešního článku, bude jím bezesporu medvídek Paddington. Roztomilý chlupáč nosil ve svých dobrodružstvích vše, co je třeba obléct do deště. Rybářský klobouk, pláštěnku, gumové holínky a občas i deštník. Má taky někdo chuť na sendvič s jahodovým džemem?

Black Tie: Elegantní na mužích a sexy na ženách. Nebo naopak?

Chystáte se na ples nebo podobnou společenskou událost, která si žádá daný dress code? Black tie je výjimečný, tradiční a především noblesní. Ačkoliv milujeme tradice, současně připomínáme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Uznejte sami – v podobě, v jaké smoking známe dnes, se prakticky nezměnil více jak stodvacet let. Black tie je přece jen dress code, nikoliv uniforma, a i v rámci formálního oblečení se dá zažít spousta zábavy...

10 faktů, které jste o Karlu Lagerfeldovi pravděpodobně nevěděli!

Slavný návrhář Karl Lagerfeld byl znám především pro své dokonalé módní umění. Málokdo už ale ví, že byl závislý na dietní Coca-Cole nebo, že se chtěl původně stát karikaturistou, nikoli návrhářem. Připomeňte si dalších 10 zajímavostí, které jste o Karlu dost možná nevěděli.