Blog - - Formálnost, elegance nebo sport? Jarní trendy 2024 přináší od každého něco

Formálnost, elegance nebo sport? Jarní trendy 2024 přináší od každého něco

Jaro je už pomalu ale jistě cítit ve vzduchu a s ním přichází i nové módní trendy. Mezi těmi pro sezónu SS24 si najde to své jak business žena, tak ta se sportovně založeným duchem. Vybrali jsme pro vás ty nejjednodušeji kombinovatelné IT kousky nadcházející sezóny!

14. března 2024

Lucie Švábenská

Minulý týden jsme vám přinesli první dávku aktuální inspirace, ve které nesměl chybět nestárnoucí denim nebo například jaro přivolávající pastelové barvy a květy. Pokud jste tento článek prošvihli, je na čase to napravit, protože pro vás máme druhou část trendů na sezónu, která již doslova klepe na dveře. Bez čeho se toto jaro určitě neobejdete a mělo by si to najít místo ve vašem šatníku? 

Uvolněný business

Tento styl je asi nejznámější formálnější verze cool outfitu. Je totiž velmi variabilní, ať už na různé kombinace vašich kousků dohromady nebo na jeho vynošení. Jdete do kanceláře, ale nechcete (či nepotřebujete) být zbytečně formální? Čeká vás pohovor a nevíte v čem vyrazit? Máte rande a chcete udělat dojem? Plánujete po práci vyrazit na drink, ale nechcete jít na podpatcích a v kostýmku? Pro tyto situace a nejen ty je odpovědí právě styl business casual! Nepodceňujte jeho sílu. Kombinací klasických džínů, hezkých tenisek a oblíbeného saka s elegantní kabelkou zkrátka nikdy nic nezkazíte!

Pólo nejen na pólo

Časy, kdy se tričko s límečkem nosilo pouze na pólo nebo do kanceláře, jsou dávno pryč. Zkombinujte ho s džínami, kalhotami s vysokým pasem, sukní nebo kraťasy, meze se zkrátka nekladou. A to v ničem! Zvolit jej můžete v nekonečném množství barev i vzorů. Materiálům a střihům se také meze nekladou - je libo bavlna či len, na tělo nebo oversized? Ať už vyrážíte do kanceláře, na procházku se psem, golf či večeři, nebojte se sáhnout po tomto kousku a toto jaro obzvlášť!

Stylově oversized

Jestliže jste si ještě nevyzkoušeli trend oversized střihu, tak je právě nyní na čase! Jaro 2024 ho hlásí jako jeden z hlavních směrů, na které se zasoustředit. Zvolit v něm můžete celý fit a vše různě navrstvit. Pokud máte ale raději hru kontrastu, rozhodněte se pouze pro jeden volný kousek a zbytek laďte do zvýraznění křivek vašeho těla. Tento trend můžete vynést takřka kamkoliv, záleží pouze na jeho dalším faktoru - půjdete do elegantní varianty nebo uvolněného sporty stylu? 

Kov kam se podíváš

Jedním z těch výraznějších trendů pro jaro 2024 jsou metalické odstíny a odlesky. Styl pro ty, kteří se touží odlišit od davu a vynikat. Jestli patříte do této skupiny, jistě by vám neměla uniknout značka DIESEL. Pro SS24 vytvořila hned několik outfitů s kovovým nádechem a dokonale je doplňují kovové detaily. Takže pokud si nejste jisti celým výrazným outfitem, vsaďte na doplňky! A ukažte tak svůj styl a postoj k módě hned na první pohled. 

Sportovně i do ulic

Preferujete raději sportovní styl, ale vždy jste bojovali s tím, že v něm nemůžete vyrazit do města, ale pouze do parku na běh či maximálně procházku? Nyní se vše mění! Trendy SS24 hlásí změnu a nyní se již nebudete muset omezovat. Své stylovější legíny či tepláky doplňte o cool mikinu nebo bundu, klidně také sportovního stylu, obujte sportovně/elegantní botky a velkou kabelu a můžete vyrazit. Kamkoliv! Bude to na procházku městem, nákupy nebo odpolední kávu s přáteli? 

INSPIRACE

V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

Evergreen, který jednoznačně patří do povinné výbavy každého stylového šatníku, také podléhá módnímu diktátu. Naučíme vás, jak tento svršek zkombinovat tak, aby to byla zábava.

Vyrazte na pohádkový víkend na Broumovsko

Jaro je v plném proudu a někdy nás již dokonce navštíví i letní teploty. Je tedy čas na dobrodružné výlety do krás přírody ČR. Byli jste už třeba na Broumovsku? Dokonalost sama!

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...

Velikonoce v novém

Jsou tady Velikonoce a s nimi spojené příjemné akce strávené s vašimi blízkými. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, co si obléknout pro tyto příležitosti, v tomto článku pro vás máme tipy na tři různé outfity - od neformálního brunche až po slavnostnější oslavu nebo piknik v přírodě…