Blog - - Nejvýraznější trendy letošního jara, které budete chtít nosit

Nejvýraznější trendy letošního jara, které budete chtít nosit

Konečně jsme se dočkali – čas hlasitého zpěvu ptáků, kvetoucích stromů a dlouhých procházek v přírodě je tady. Toto možná úplně nejoblíbenější roční období s sebou do prodejen s oblečením samozřejmě přináší i nové módní střihy, barvy a materiály, které se více či méně přizpůsobují změně počasí, náladě ve společnosti a trendům z fashion show těch nejprestižnějších módních domů...

07. března 2024

Kristie Svobodová

Foto: Shutterstock.com

Vybrali jsme pro vás pár z těch, které s lehkostí proklouznou do vašich šatníků, aniž byste museli změnit svůj styl. Ne každý má totiž na nejžhavější módní výstřelky odvahu a postavu, proto jsme se zaměřili na ty, které se dají díky své variabilitě nosit okamžitě. Věříme, že ať už jste milovnice ležérního městského stylu, nedáte dopustit na prvky zvýrazňující ženské tvary, nejlépe se cítíte ve sportovním nebo naopak potřebujete působit seriózně – i na vás jistě čeká něco, co vás chytne za srdce. 

Denim on denim 

Džíny a džínovina se stala postupem času evergreenem a komfortní zónou pro většinu lidí. Není se čemu divit, jen těžko budete hledat univerzálnější kousek oblečení, který má své pevné místo už i v práci nebo na večerní párty. Tuto sezónu kromě klasických modrých džín vyniká ještě další odstín: šedý denim. Oblékněte se do džínoviny klidně od hlavy až k patě – nebojte se, nebude to moc, stačí vychytat správné odstíny, které se nebudou vzájemně tlouct. Zkuste třeba bílé džínové kalhoty a šedou džínovou košili. Nebo byste raději džínové šaty na tělo spolu s oversize denimovou bundou? Zaexperimentujte i s barvami – tato odolná látka nemusí být jen modrá, šedá nebo černá. Poohlédněte se i po pastelových odstínech – nejen na jaře se jich nebudete chtít vzdát. 

Pastelové odstíny

Oslnivou a zářivou Barbie růžovou „Viva Magenta“ střídá její o dost jemnější a unisexovější verzí – Millenial pink. V roce 2015 byla všude – v interiérech, v módním světě i na designu technologií. Teď na jaře se bude opět spolu s něžnou Peach Puzz hřát na výsluní. Tolik potřebnou dávku klidu si do svých outfitů dodáte i azurově modrou, která byla na přehlídkových molech velmi často vidět a jistě jí bude dost i v ulicích. Pořiďte si v těchto něžných tónech cokoliv se vám zachce a nebojte se barevně sladit i se svým partnerem. Těšíte se, až se obléknete do vzdušných šatů, přes které obléknete třeba mazlivý broskvový svetr? Nebo až si dáte společné rande na pouti, zahaleni do barvy blankytné oblohy? Pokud na barvy moc nejste, sáhněte alespoň po barevné kabelce nebo jiném doplňku. Více o „pastelkách“ a jak je nosit, si můžete přečíst v tomto článku.

Kalhoty s vysokým pasem 

Kalhoty s vysokým pasem definují trendy ženskou siluetu. Dokonale prodlouží nohy, uberou pár kilo a snesou jakoukoliv příležitost i místo. V kanceláři, na večeři v michelinské restauraci, ale i na procházce venku dokonale splynou s vaší náladou i příležitostí. Tento střih se samozřejmě objevuje nejen u klasických kalhot z viskózy, šifonu, hedvábí nebo třeba z modalu, ale uplatňuje se i na džínách nebo teplácích. Pohodlí, nenucenost a volné siluety hrajou v módním světě stále významnou roli, což je rozhodně velmi dobrá zpráva, nemyslíte? Pořiďte si i kvalitní pásek a kratší bomber, které celkový look dokonale pozvednou. 

Opulentní květy

Jistě si vybavíte kultovní scénu z filmu Ďábel nosí Pradu, kdy chladnokrevná šéfredaktorka módního časopisu, kterou ztvárňuje Meryl Streep, lakonicky prohlásí: „Květinový vzor na jaře? Jak originální.“ Ano, i tento rok všichni touží po květinách. Sice možná nebudeme originální, ale zato budeme působit, jako bychom se narodily v živoucí rozkvetlé zahradě z Alenky v říši divů. Co se týče potisků, toto jaro si drobné kvítí příliš neškrtne. Teď vsaďte na pořádné květy obrovských růží a na naducané pivoňky. Objevovat se budou samozřejmě na šatech, ale i na halenkách, sakách, košilích či kalhotech. 

Sněhově bílé šaty

Tento věčný symbol nevinnosti a čistoty si na jaře obléknete a celé léto nesundáte. Alespoň jedny bílé šaty zkrátka musíte mít ve svém šatníku. Zkuste bavlněné, hedvábné, šifonové nebo mušelínové. Přizpůsobte je svému stylu a pořiďte si k nim ladící doplňky. Pokud jste romantička každým coulem, porozhlédněte se po vlajících šatech s délkou až na zem. A jestli máte raději klasiku, velký výběr z čistých elegantních linií v minimalistickém duchu najdete u většiny módních značek. Zkombinujte je s čímkoliv vás napadne – bílé šaty se totiž dokonale přizpůsobí jakémukoli vkusu i příležitosti. 

INSPIRACE

V hlavní roli sako! Jak ho nosit, aby to nebyla nuda?

Evergreen, který jednoznačně patří do povinné výbavy každého stylového šatníku, také podléhá módnímu diktátu. Naučíme vás, jak tento svršek zkombinovat tak, aby to byla zábava.

Vyrazte na pohádkový víkend na Broumovsko

Jaro je v plném proudu a někdy nás již dokonce navštíví i letní teploty. Je tedy čas na dobrodružné výlety do krás přírody ČR. Byli jste už třeba na Broumovsku? Dokonalost sama!

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...

Velikonoce v novém

Jsou tady Velikonoce a s nimi spojené příjemné akce strávené s vašimi blízkými. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, co si obléknout pro tyto příležitosti, v tomto článku pro vás máme tipy na tři různé outfity - od neformálního brunche až po slavnostnější oslavu nebo piknik v přírodě…