Blog - - Jak se správně obléknout na golf? Poradíme!

Jak se správně obléknout na golf? Poradíme!

Golf je sport, který kromě technických aspektů vyžaduje také dodržování jistého dress codu, který je neodmyslitelnou součástí golfové etikety. Správný výběr oblečení může ovlivnit nejen pohodlí hráče během hry, ale také jeho sebevědomí. V dnešním článku se podíváme na to, jak správně sladit golfový outfit tak, aby odpovídal pravidlům a zároveň byl stylový.

16. května 2024

Aneta Hostková

Základní pravidla golfového oblékání

  1. Trička s límečkem: tradičním a nezbytným kouskem golfového šatníku jsou polo trička s límečkem. Vybírejte si trička vyrobená z kvalitních materiálů, které zajistí pohodlí a dobrou ventilaci během hry.
  2. Kalhoty a šortky: dlouhé kalhoty nebo šortky by měly být vždy čisté a upravené. Doporučujeme především kousky v neutrálních barvách jako je černá, šedá nebo tmavě modrá.
  3. Obuv: správná golfová obuv je zásadní pro stabilní postoj při úderu. 
  4. Doplňky: nezapomínejte na sluneční brýle, kšiltovku nebo golfový klobouk, které ochrání vaši hlavu a oči před sluncem. 

Na co nezapomenout?

  • Dodržujte pravidla klubu - každý golfový klub může mít specifická pravidla týkající se oblékání, proto je důležité se s nimi předem seznámit a respektovat je.
  • Přizpůsobte oblečení počasí - v parném letním dni preferujte chladivé materiály a lehké oblečení, zatímco v chladnějších měsících nezapomeňte na vrstvení a vhodnou golfovou bundu nebo svetr.
  • Buďte diskrétní - i když je dnes móda mnohem volnější, příliš výrazné vzory nebo reklamní loga mohou být na golfovém hřišti považovány za nevhodné.

Značka Peak Performance si získala uznání díky svému závazku kvalitě, praktičnosti a eleganci. Zvolením golfového oblečení této značky si můžete být jistí, že budete vypadat stylově, cítit se pohodlně a dodržovat pravidla golfového světa. Díky prioritě, kterou klade na kvalitu a pohodlí, vám Peak Performance umožní naplno se soustředit na váš výkon a dosahovat vynikajících výsledků.

SVĚT MÓDY

GANT a KARL LAGERFELD aneb Kvalita na prvním místě

V dnešním světě, kdy se trendy točí rychleji než roční období, je snadné podlehnout svůdnému volání kvantity. Levná móda na dosah ruky, láká svou dostupností. Skuteční znalci však ví, že pravá elegance a styl nejsou otázkou množství, ale kvality. Dvě jména, která toto tvrzení ztělesňují, jsou GANT a KARL LAGERFELD. Tito módní giganti nám neustále připomínají, že kvalita a vytříbený design jsou výsledkem pečlivého řemesla, nikoli rychlé výroby.

Letní festivaly jsou tady a v módě je vše povoleno!

K prázdninám neodmyslitelně patří nejrůznější festivaly. Pokud se chystáte na festival jídla nebo na festival pro děti, které se většinou odehrávají v denních hodinách, pravděpodobně nebudete chtít vyčnívat z davu a zvolíte běžný ležérnější outfit, ve kterém se budete cítit především pohodlně. Na těch hudebních, kdy série koncertů pokračuje až do pozdních nočních hodin, to ale bude trochu jiná písnička...

Styl v každém věku aneb 10 rad jak mít doma cool kidz

Je známý fakt, že za každým stylovým dítětem stojí stylový rodič. Smysl pro styl a vkus je dnes něco tak zásadního jako znát historické milníky, vyznat se v literatuře, mluvit cizími jazyky nebo umět stolovat. Patří to skoro až k dobrému vzdělaní. Obléct se vkusně a adekvátně situaci je jedna z důležitých schopností, co může rodič dítěti předat...

Jak se starat o obuv? Máme pro vás kompletního průvodce!

Boty jsou jedním z nejdůležitějších prvků našeho každodenního outfitu. Nejenže nám chrání nohy, ale také podtrhují náš styl a osobnost. Kvalitní obuv může být značnou investicí, a proto je důležité vědět, jak se o ni správně starat, aby nám vydržela co nejdéle.

Jak se obléct na letní koktejl párty

„Život je večírek, oblékejte se tak.“ řekla kdysi hvězda stříbrného plátna Audrey Hepburn. Leč byla velmi společenská a ve společnosti oblíbená, ke královnám večírků nikdy nepatřila. Milovala však módu a každý večírek ozdobila svým typickým charizmatem. Již brzy se mnoho zahrad, střech, teras a atrií opět zaplní skupinkami stylově oblečených lidí oslavujících život v duchu cocktail attire...

Jak se správně obléknout na golf? Poradíme!

Golf je sport, který kromě technických aspektů vyžaduje také dodržování jistého dress codu, který je neodmyslitelnou součástí golfové etikety. Správný výběr oblečení může ovlivnit nejen pohodlí hráče během hry, ale také jeho sebevědomí. V dnešním článku se podíváme na to, jak správně sladit golfový outfit tak, aby odpovídal pravidlům a zároveň byl stylový.