Blog - - Je to Bella Hadid, nebo ne? Abatyše techna a lásky Dalton DuBois zavřela DIESEL show a odstartovala Milan Fashion Week

Je to Bella Hadid, nebo ne? Abatyše techna a lásky Dalton DuBois zavřela DIESEL show a odstartovala Milan Fashion Week

Glenn Martens se vzdal konceptuálních rovin, přesto spolu s Renzem Rossem v Miláně uspořádal show, která vykopla značku mezi trendsettery.

21. září 2023

Jan Boublík

K bouři se toho dne v Miláně schylovalo celý den. Někdo ji vyhlížel s obavami, já s napětím. Bouře jsou přece důležité. Dodávají plnost některým prožitkům. Včera večer to platilo dvojnásob. 

Od začátku podnikání v módním průmyslu působil Renzo Rosso jako disruptor. Kampaní DIESEL z roku 1994 jako jeden z prvních přiznal, že se nestydí podporovat lásku bez předsudků. Černobílá fotografie Davida LaChapella tehdy zachycovala Boba Parise a Roba Jacksona, it gay pár 90. let, jak se v roli námořnických důstojníků vášnivě líbají s bitevním křižníkem v pozadí. Letos chtěl svou pověst Rosso podpořit obrovskou rave party, na kterou sezval dohromady 7000 hostů. „Tady máte, to je móda, není ničí, je vás všech a baví nás,“ jako by křičel na hrstku insiderů a víc jak 6000 fanoušků, kterým nabídl lístky. Nešlo proto čekat nic menšího než show gigantských rozměrů. A tou se včerejší přehlídka DIESEL skutečně stala.   

Když jsem se zařadil na určené místo, udeřila silná průtrž. Jako na zavolanou. Do dešťových vln v tu chvíli začne problikávat ostré studené světlo z věží reflektorů a podprahové elektro beaty imitující deformaci kovu, zatímco sirény odpočítávají začátek. První look, simultánně promítaný i na obří obrazovku, působí jako klidný rozjezd. Martnes si nepřeje vystřílet vše na první pokus. Dav i přesto šílí. Mysl penetrující techno soundtrack všechny nutí k pohybu.

Z první desítky looků je patrné, že se Martnes rozhodl pro samotnou analogii příběhu DIESELu. Takřka výhradně denimovými looky jako by nastavoval základní teoretický rámec. Denim is what we do. Další kapitola ale na sebe nenechala dlouho čekat. S postupující gradací a sílícím deštěm reflektory i hudba víc a víc imituje efekt epické bouře. Džínovina se na castu zdánlivě rozpadá. Fragmentaci denimu Martens těží na maximum, až se zdá, že před našimi zraky pochodují vojáci v kamufláži. V sugestivním stylingu Ursiny Gysi (která stojí za poslední kampaní Jacquemus) se objevují fascinující šperky na pažích. Přibývají i ostřejší a neonové barvy. Tihle matrixoví vojáci byli zřejmě vysláni do tropické džungle mimo naši galaxii bojovat za pozemské techno. Tu a tam dokonce začne variaovat make-up. Stříbřitě bílé a zlaté tváře připomínají nelidské entity inspirované slavnou bondovkou Goldfinger. 

Ve chvíli, kdy se na mole objevují výrazně tvarované péřovky, míří Martnes k velkolepému finále s triumfální iluzí. Poslední metalické looky zakončuje ten čistě černý a v něm žena nápadně připomínající Bellu Hadid s protetikou. Média i influenceři ihned označují Bellu na svých sociálních médiích. Pomyslné kachny se chytá například i italská Elle a původní Cosmopolitan. Ihned potom, co skončí show, se ale rozjedou pochybnosti. Ještě ten večer na after party mezi hosty přichází Dalton DuBois, modelka, která v záměrně upraveném make-upu přehlídku zavírala. Byl to záměr, nebo omyl?  

Glenn Martens kolekcí S/S 2024 tak trochu opustil konceptuálně iluzorní oděvy, ukryté chytáky a intelektuální fígle a rozjel fantazii naplno. Nefiltrovaná zábava. Akorát včas. DIESEL se podařilo takzvaně reinventnout, teď je čas na party. Díky! 

NOVINKY

Peak Performance spojuje extrémní dobrodružství s nekompromisním stylem

S novým ročním obdobím přichází ruku v ruce také nová kolekce! Co si pro vás přichystala přední švédská značka outdoorového oblečení a vybavení tentokrát? Pokud toužíte po dobrodružství, adrenalinu a nekonečných výzvách, nová kolekce Peak Performance je přesně to, co hledáte...

Novinky KARL LAGERFELD jsou tady!

Jaro je tady a s ním přichází i nová kolekce KARL LAGERFELD! Tento gigant mezi módními brandy nás vtáhne do světa barev, svěžesti a optimismu. Jestli se už ani vy nemůžete dočkat jarního oblečení plného elegance a inovace, neváhejte a nechte se inspirovat tímto fashion fenoménem, který vždy dokáže překvapit a nadchnout…

Připravte se na sezónu SS24 s novou kolekcí značky GANT

Je na čase obnovit a připravit šatník na blížící se jaro/léto 2024! V nové kolekci značky GANT nebude chybět nadčasová elegantní klasika, která vás provede nadcházejícími měsíci, ale ani hravé kousky na vaši letní dovolenou...

KARL LAGERFELD přichází s kolekcí FW23. Co vše přináší?

Další sezona klepe na dveře, a tak nové kolekce postupně, ale jistě přebírají vládu. Letní šaty vyměníme za svetříky a bundy, což je pro mnoho lidí smutná zpráva, ale až uvidíte, co si pro vás přichystal brand KARL LAGERFELD, tak se na podzim/zimu 2023 začnete těšit i vy!

Které osobnosti si nenechaly ujít přehlídku DIESEL v rámci Milan Fashion Week a jaké outfity zvolily?

Který look návštěvníků fashion show DIESEL u vás vítězí?

Zpříjemněte si nadcházející dny novinkami KARL LAGERFELD

Ať už se na poklesy teplot a změnu podnebí těšíte či nikoli, novinky z kolekce PF23 značky KARL LAGERFELD vám zlepší každý den.