Blog - - KARL LAGERFELD přichází s kolekcí FW23. Co vše přináší?

KARL LAGERFELD přichází s kolekcí FW23. Co vše přináší?

Další sezona klepe na dveře, a tak nové kolekce postupně, ale jistě přebírají vládu. Letní šaty vyměníme za svetříky a bundy, což je pro mnoho lidí smutná zpráva, ale až uvidíte, co si pro vás přichystal brand KARL LAGERFELD, tak se na podzim/zimu 2023 začnete těšit i vy!

26. září 2023

Lucie Švábenská

Jednou z nejočekávanějších podzimních kolekcí z našeho portfolia značek je opět ta od KARLA LAGERFELDA. Tuto sezonu je jejím výstižným názvem Wearable Art neboli nositelné umění. A je tomu skutečně tak. Obsahuje sice basic kousky, na které jsme již zvyklí,  ale nejen ty! Návrhář Hun Kim se nebál odvázat, což vidíme v další části kolekce. Tento fakt je znát i na kampani, která kolekci doprovází. 

                       Na každém kroku s Karlem

Abychom to vzali ale od začátku, pojďme se podívat na inspiraci, která za kousky stojí. Asi nebude žádným překvapením, že původní inspirace pramení z tvorby samotného Karla Lagerfelda. Při prohlížení archívu návrháře tentokrát zaujaly výrazné barevné odstíny, extravagantnější detaily, dokonale střižené kostýmky a pro chladnější večery nesmí chybět ani příjemné svetříky. To vše opět vnesl i do kolekce FW23, kde základní kousky šatníku dostaly moderní rock-chic nádech. Do popředí se vrací geometrie a color-blocking, nechybí však ani monogramové potisky a výrazné užití loga. Celou řadou nás tak provází funkčnost, inovace a modernost looků, které vám dodají tu správnou dávku sebevědomí. 

                       Key looks v celé své kráse

Jako každou sezonu, i tentokrát KARL LAGERFELD vyzdvihl několik key looks nebo-li důležitých kousků kolekce. Jedná se především o puffer bundy nebo parky (které v zimě budou vaším nejlepším kamarádem), kabáty (ať už elegantnější nebo s extravagantnějším nádechem), ale také nesmrtelné kožené bundy. Nechybí samozřejmě ani svetříky, do kterých se v chladných dnech a večerech zachumláte a svět bude hned o něco lepší. A co by to bylo za kolekci bez ikonických KARL LAGERFELD kabelek!

Mezi materiály vedou umělá kožešina a kůže, vlna, mohér a bouclé. To nejlepší pro nadcházející období plné nízkých teplot, podzimních deštíků a následně i sněhových vloček. Tyto sychravé dny zpestří i paleta barev, na kterou pro tuto sezonu vsadili - červená, fialová, zelená, ale těšit se můžete i na klidnější olivovou nebo klasiku v podobě bílé a černé. 

                       Kouzlo série Seven Black Dresses 

Co rozhodně stojí za pozdvihnutí je série nazvaná Seven Black Dresses, která se, jak samozřejmě název napovídá, skládá ze sedmi černých šatů. Každé z nich jsou jedinečné a všechny vám skvěle poslouží pro jakoukoliv speciální příležitost, především během období podzimních a vánočních večírků. Vybere si jak zastánce klasiky, tak ale také dámy s extravagantnějším či provokativním vkusem. 

                        ICON/K bag je základ všeho

Pokud byste si měli vybrat pouze jeden kousek z kolekce podzim/zima 2023, tak určitě vsaďte na ICON/K bag. Inspirace je zde naprosto jasná - architektura a samotné písmeno K. Tato kabelka ovládne nadcházeící sezonu a je to zkrátka must have! Bude dostupná hned v několika barvách a několika rozdílných materiálech, takže si vyberou všichni módní nadšenci. 

                       Hun Kim a jeho top výběr 

Své oblíbence má i samotný návrhář Hun Kim. Mezi ně patří set sukně a svetříku nebo fialová bunda z umělé kožešiny, která je naprostým statement fashion kouskem. Obecně si ale zamiloval geometrii, která je znát v celé kolekci.

A které kousky zvolíte vy? Vsadíte na extravaganci nebo klasickou eleganci, na kterou jsme u značky zvyklí? Ať tak či tak, chybu rozhodně neuděláte! 

NOVINKY

Peak Performance spojuje extrémní dobrodružství s nekompromisním stylem

S novým ročním obdobím přichází ruku v ruce také nová kolekce! Co si pro vás přichystala přední švédská značka outdoorového oblečení a vybavení tentokrát? Pokud toužíte po dobrodružství, adrenalinu a nekonečných výzvách, nová kolekce Peak Performance je přesně to, co hledáte...

Novinky KARL LAGERFELD jsou tady!

Jaro je tady a s ním přichází i nová kolekce KARL LAGERFELD! Tento gigant mezi módními brandy nás vtáhne do světa barev, svěžesti a optimismu. Jestli se už ani vy nemůžete dočkat jarního oblečení plného elegance a inovace, neváhejte a nechte se inspirovat tímto fashion fenoménem, který vždy dokáže překvapit a nadchnout…

Připravte se na sezónu SS24 s novou kolekcí značky GANT

Je na čase obnovit a připravit šatník na blížící se jaro/léto 2024! V nové kolekci značky GANT nebude chybět nadčasová elegantní klasika, která vás provede nadcházejícími měsíci, ale ani hravé kousky na vaši letní dovolenou...

KARL LAGERFELD přichází s kolekcí FW23. Co vše přináší?

Další sezona klepe na dveře, a tak nové kolekce postupně, ale jistě přebírají vládu. Letní šaty vyměníme za svetříky a bundy, což je pro mnoho lidí smutná zpráva, ale až uvidíte, co si pro vás přichystal brand KARL LAGERFELD, tak se na podzim/zimu 2023 začnete těšit i vy!

Které osobnosti si nenechaly ujít přehlídku DIESEL v rámci Milan Fashion Week a jaké outfity zvolily?

Který look návštěvníků fashion show DIESEL u vás vítězí?

Zpříjemněte si nadcházející dny novinkami KARL LAGERFELD

Ať už se na poklesy teplot a změnu podnebí těšíte či nikoli, novinky z kolekce PF23 značky KARL LAGERFELD vám zlepší každý den.