Blog - - Na přírodě nám záleží

Na přírodě nám záleží

Značky z našeho portfolia VERMONT dbají na životní prostředí. Od materiálů, přes výrobní proces, po dopravu k vám. Vsaďte na nadčasovost a kvalitu materiálů. Šetříte tím nejen sebe, ale i přírodu.

21. listopadu 2019

VERMONT

Švédská značka PEAK PERFORMANCE se zabývá trvalou udržitelností již od svého vzniku v roce 1986. Aktuálně se zavázala, že do roku 2026 bude veškerý použitý polyester recyklovaný, což je o 40 % více než dnes. V aktuální kolekci jej už najdete jako běžnou součást bund, nebo doplňků. Dalším bodem na cestě za udržitelností je například používání bavlny, která je už nyní ze 100 % organická, nebo  pocházející certifikovaných bavlníkových plantáží v rámci  celosvětového programu Better Cotton Initiative. Důraz je také kladen na efektivnější barvení látek, při kterém se spotřebuje výrazně méně vody a CO2, než dříve. A pokud milujete péřové bundy, nemusíte složitě pátrat, odkud peří pochází. Na visačce se jednoduše dozvíte jeho původ. Všimli jste si, že některý typ materiálu je použit v růzcnýh částech artiklů? I to patří do tématu trvalé udržitelnosti. Už při výrobě materiálu se myslí na to, jak eliminovat jeho zbytkové množství a kde by se dal použít, aby byla zachována kvalita i styl. Vydejte se s námi na nikdy nekončící expedici za čistší přírodou.

 #neverendingexpedition

Ani americká značka GANT nezapomíná na přírodu a život v ní. Už jen proto, že sama vznikla na pobřeží východní Ameriky. V rámci trvalé udržitelnosti klade důraz na 4 hlavní pilíře – vodu, produkty, lidi a planetu. Značka GANT je již delší dobu partnerem s Water Keeper Alliance, která si klade cíl chránit veškerou vodu, tak potřebnou pro život náš i živočichů v ní. V rámci projektu GANT Upcycled Ocean Project spolupracující rybáři loví plastový odpad, z kterého je pak speciální technologií vyráběno vlákno použité v rámci programu Tech Prep. Z tohoto materiálu už nejsou jen košile, ale najdete ho zpracovnaý například i v sakách, či kalhotech.

Co se týče produktů, tak 89 % je z příměsí z přírodních materiálů a z toho například 25 % veškeré bavlny splňuje podmínky BCI. Do roku 2022 je cílem odebírat 100 % bavlny z udržitelných zdrojů. Všichni dodavatelé a výrobci jsou pečlivě vybíráni a prochází přísnou certifikací – důraz není kladen jen na získávání materiálů, ale i na pracovní podmínky svých zaměstnanců. 100 % těchto dodavatelů podepsalo Kodex o výrobě a řízení i seznam se zakázanými subdodavateli. Další zajímavostí, na kterou by se nemělo zapomínat je, že 100 % peří je z udržitelných zdrojů a nepoužívají se pravé kožešiny. I tak oblíbená vlna je mulesing free. Znamená to, že při jejím získávání zvířata netrpí. Takže vás to krom na těle, může zahřít i na duši.

#neverstoplearning

SVĚT MÓDY

10 pravidel, jak ovládnout neposlušné tenisky

V Československu se jimi proslavila Lucie Bílá, nosí je světoví mocnáři, popkulturní hvězdy, a dokonce sehrály důležitou roli ve filmu Jumanji, Návrat do budoucnosti nebo Forest Gump. Ostatně i fakt, že je i vysoké módní domy začlenily do svého portfolia něco znamená. O čem je řeč? O teniskách!

Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Šatník jako pokladnice outfitů pro každou příležitost? Ano, je to možné! S těmito kousky se každé ráno probudíte s pocitem, že máte co na sebe. A ještě vám prozradíme, z jakých materiálů by vaše nové poklady měly být, aby vám dlouho sloužily a bavilo vás je nosit...

8 pravidel athleisure

Pro Čechy je to slovo stále těžko vyslovitelné. Athleisure. Ath – leh – zhuh. Jedná se o spojení anglických slov athletic a leisure, tedy atletický a volnočasový nebo pohodlný. Ostatně princezna Diana tento styl oblékání proslavila už dávno ve zlatých devadesátých letech. Mikinu a krátké legíny doplnila koženou kabelou Hermès a oči skryla za neméně luxusní sluneční brýle. Tento look je i třicet let poté stejně aktuální jako tehdy...

Módní tipy, které si užijete nejen za zvuků deště

Pokud byste hledali módní ikonu dnešního článku, bude jím bezesporu medvídek Paddington. Roztomilý chlupáč nosil ve svých dobrodružstvích vše, co je třeba obléct do deště. Rybářský klobouk, pláštěnku, gumové holínky a občas i deštník. Má taky někdo chuť na sendvič s jahodovým džemem?

Black Tie: Elegantní na mužích a sexy na ženách. Nebo naopak?

Chystáte se na ples nebo podobnou společenskou událost, která si žádá daný dress code? Black tie je výjimečný, tradiční a především noblesní. Ačkoliv milujeme tradice, současně připomínáme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Uznejte sami – v podobě, v jaké smoking známe dnes, se prakticky nezměnil více jak stodvacet let. Black tie je přece jen dress code, nikoliv uniforma, a i v rámci formálního oblečení se dá zažít spousta zábavy...

10 faktů, které jste o Karlu Lagerfeldovi pravděpodobně nevěděli!

Slavný návrhář Karl Lagerfeld byl znám především pro své dokonalé módní umění. Málokdo už ale ví, že byl závislý na dietní Coca-Cole nebo, že se chtěl původně stát karikaturistou, nikoli návrhářem. Připomeňte si dalších 10 zajímavostí, které jste o Karlu dost možná nevěděli.