Blog - - Rozzařte svůj look díky trendy neonu

Rozzařte svůj look díky trendy neonu

Neon je populární již několik sezón a do módního důchodu se nechystá ani v roce 2023. Potvrzují to nejen poslední outfity známých osobností, ale také kolekce pro přicházející jaro/léto, které mu daly prostor jak v doplňcích, tak full loocích. Nebojte se a odvažte se! Kdy jindy, než právě nyní se stoupajícími teplotami.

21. března 2023

Lucie Švábenská

Čím výraznější něco je, tím více platí pravidlo „Love it or hate it“. A přesně to se vztahuje i na trend neonu. Ať už mu propadnete úplně nebo pouze v menších mezích, doufáme, že má u vás ve skříni své místo, protože toto léto neonové kousky rozhodně využijete!

                                Kde se vzal, tu se vzal

Takto zářivé barvičky rozhodně nejsou žádnou novinkou. Jak všichni víme, móda se sice neustále mění, ale zároveň velmi často čerpá inspiraci z historie. Jinak tomu není ani u tohoto trendu, který opět čím dál více získává na síle a značky mu ve svých kolekcích dávají velmi často prostor.  

Jeho původní boom byl však především v osmdesátých letech, kdy se dostal do povědomí díky celebritám. Ty se ho nebály a vyrazily do společnosti nejen v neonovém make-upu, ale také dokonce v celo-neonovém outfitu. Tento styl se již od minulého roku opět vrací na přední příčky trendů a získává si čím dál více srdcí. Propadli jste mu už i vy?

                                 Kombinacím se meze nekladou

Ačkoliv se tak výrazných kousků můžete velmi lehce zaleknout, není důvod. Ať už se bojíte kombinovatelnosti nebo až přílišné výraznosti, nemusíte, ukážeme vám, že si jejich využití najde každý. 

                                    Doplňky tvoří celek

Není nic jednoduššího, než začít s doplňky. Výsledek nebude na oko násilný a pokud se jedná o vaši první zkušenost s neonem vůbec, bude se vám tak lehce zakomponovávat do různých jednoduchých outfitů. A poté, co si zvyknete na jemný touch výrazných barev, zkuste do jednoho outfitu zvolit alespoň dva doplňky ve stejném odstínu, čímž se vám celý look i krásně sjednotí. 

                                   Uzemněte se klasikou

Než přejdete k odvážnějším kombinacím, sázkou na jistotu je mix těchto výraznějšíchkousků se základními tóny barevné palety jako je černá, bílá nebo odstíny béžové. Do těchto outfitů můžete velmi jednoduše zakomponovat jakýkoliv neonový kousek. Pouze vyměňte jeden kus z monochromního looku a je to. Doporučujeme například černou sukni či kalhoty a k tomu hezký zářivý top, díky kterému vás nikdo nepřehlédne. Klidně můžete ve stejné barvě zvolit i nějaký doplněk (ať už kabelku či boty), ale pokud si tím nejste jistí, na začátek bude jeden výraznější kus stačit. 

                                   Pro odvážné

Jistě jste o tom již slyšeli, ale jestliže patříte mezi ty odvánější, rozhodně doporučujeme vyzkoušet například tzv. Barbiecore. Jedná se o sázku na jistotu v rámci trendů a navíc se tento outfit tvoří velmi jednoduše. Ptáte se, o co konkrétně se jedná? Zkrátka si představte živou Barbie aneb look od hlavy až po paty ve výrazné růžové! Kdo by vás v takovém outfitu přehlédnul. Jestliže nejste velkýmu fanoušky růžové, tento styl můžete vyzkoušet v jakékoliv barvě, meze se zde opět nekladou, ba naopak. A co víc, tento styling je jako dělaný na pravé jarní a letní dny, očekávající festivaly ani nezmiňujeme!

                                Z mola do ulic

Jak se pozná úspěšný trend? Že nezůstane pouze na mole. Neonu postupně propadají úplně všichni, a tak se o outfity obsahující takto výrazné barvy známé osobnosti pouze přetahují, ať už se jedná o běžné vyjití do ulic, významnou akci či dokonce red carpet. Inspirujte se jimi a dejte mu také šanci. Poradíme vám, kde sehnat ty nejlepší neonky! 

Italská značka Diesel se díky svým odvážným volbám v rámci produktů i komunikace také čím dál více dostává do popředí módní sféry, a tak je pouze přirozené, že se kromě denimu, díky kterému se proslavili především, ujali i tohoto znovuobjeveného trendu. A rozhodně se nedrželi zkrátka. Najdete zde kousky, z kterých můžete vytvořit celý outfit, ale také doplňky, které z běžného looku vytvoří originál. Jen se přesvědčte sami, připravili jsme pro vás malou inspiraci! 

KTERÝ KOUSEK BUDE VÁŠ? 

INSPIRACE

Nekonečná láska Carly a značky KARL LAGERFELD

Influencerka Carly Kirsten značce KARL LAGERFELD propadla již před několika lety a tento vztah stále sympaticky roste a zesiluje. Inspirujte se jejími oblíbenými kousky na rande, večeři i volný čas.

Slaďte se s Bibiánou a Adamem Bardy v nové kolekci GANT

Styl jim rozhodně nechybí, ať už vyráží kamkoli. Bibiána a Adam jsou dvojicí, u které by se mohlo inspirovat mnoho z nás. Při svém seznámení se s aktuálními novinkami oblíbené značky GANT si vybrali fity, ze kterých bychom si měli vzít příklad do posledního detailu. Jen si přečtěte proč!

Naučte se třídit svůj šatník chytře a zároveň ekologicky

Populární metoda Marie Kondo má jistě něco do sebe, ale musíte se opravdu většiny věcí zbavit? Poradíme vám, jak na to jít jinak a zároveň doporučíme 8 kousků, kterých byste se nikdy zbavovat neměla...

Velikonoce v novém

Jsou tady Velikonoce a s nimi spojené příjemné akce strávené s vašimi blízkými. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, co si obléknout pro tyto příležitosti, v tomto článku pro vás máme tipy na tři různé outfity - od neformálního brunche až po slavnostnější oslavu nebo piknik v přírodě…

Chcete si letos užít dokonalé poslední lyžování? Vyrazte do Gruzie!

Freeridový ráj i dokonale upravené 5 kilometrové sjezdovky s dechberoucími výhledy? Vítejte na ski tripu v Gruzii...

Umění sbalit si kufry

Není „šlapání na kufry“ zrovna vaše hobby? Tady je trochu inspirace, jak vyrazit na cesty elegantně a beze stresu...