Blog - - Vítáme v portfoliu jedinečnou značku Woolrich!

Vítáme v portfoliu jedinečnou značku Woolrich!

Připojte se k tradici kvality a vyberte si značku, které můžete důvěřovat.

05. října 2023

Lucie Švábenská

Máme obrovskou radost, že můžeme v portfoliu VERMONT přivítat nováčka jménem Woolrich! Značka přináší unikátní estetiku, styl, kvalitu i tradiční řemeslné zpracování. Odkud však pramení její kořeny a co ji dělá jedinečnou?

Bylo nebylo...

Woolrich vznikl v roce 1830 v Pensylvánii, díky čemuž má opravdu dlouholetou historii a tradici. Není tak divu, že se jedná o jeden z nejstarších amerických outdoorových brandů. Byl součástí mnoha důležitých historických milníků! Jedním z prvních bylo zásobování amerických vojáků ponožkami, kabáty a dekami
v Americké občanské válce. Woolrich jim tak v náročných podmínkách zajistil alespoň nějaký komfort a teplo. Díky tomuto kroku dodnes, tedy již více než 150 let, zásobuje Woolrich americkou armádu kvalitními produkty. Ikonické kabáty, které jsou známé svou odolností a funkčností, byly původně navrženy pro pracovníky v chladném a náročném venkovském prostředí, proto byly v tu chvíli tou pravou volbou a stále jsou. 

Ve vývoji značky se nachází několik zásadních momentů. Jedním z nich byl rok 1850, kdy na trh uvedla Buffalo Check košile. Na to v roce 1890 navázala Railroad vesta a také tzv. pensylvánské tuxedo, jehož zrod sahá do roku 1925. Chemois košile spatřila světlo světa v roce 1969. Oblíbeným produktem v zimních měsících je jistojistě arktická parka, která vás nenechá ve štychu ani v těch největších mrazech. Její historie sahá až do roku 1972 a dodnes je jedním z nejoblíbenějších produktů Woolrich. Zapomenout nesmíme ani na tzv. Mountain Jacket, který je od roku 1979 zásadním kouskem portfolia značky. 

Pro Evropu byl přelomový rok 1989, kdy jsme si skvosty Woolrich mohli konečně začít také užívat. Následně
v roce 1998 značka dokonce představila jedinečnou kolekci navrženou speciálně pro tuto oblast.

Díky zmíněným krokům si brand postupně podmanil celý svět a nyní nabízí nespočet oděvů a doplňků pro muže, ženy a také děti. 

Hodnoty říkají mnohé

Woolrich je úspěšným hned na několika trzích. Ptáte se, proč ho tolik národností zbožňuje? Odpověď je jednoduchá. Nejen, že má dlouhou, zajímavou, úspěšnou historii a kvalitní, nápadité produkty. K tomu všemu je důležité zmínit jeho hodnoty, které samy o sobě říkají mnohé. 

Jednou z nich je celosvětově probíraná udržitelnost, na které si brand zakládá a je jí ovlivněn každý jeho produkt. Kvalita sortimentu Woolrich je na té nejvyšší možné úrovni, díky čemuž je odolný vůči vlivu času. Na tom mají zásluhu šetrné, odolné materiály a také celý proces vzniku produktů. Woolrich nezapomíná ani na následnou péči a poskytuje svým zákazníkům návod, jak se o věc správně a šetrně starat. 

Mimo to se Woolrich soustředí také na diverzitu, kterou zohledňuje jak ve svých kampaních, tak v rámci svých zaměstnanců. O ty se Woolrich stará jako o svou rodinu a velmi si na tomto přístupu zakládá. Vytváří pro ně prostředí, ve kterém se cítí pochopeni, podporováni, respektováni a jsou motivování k dosažení svých nejlepších možných výsledků. To souvisí i s další hodnotou, na kterou si brand potrpí, a tou je etika. Po zmínění těchto bodů vás asi nepřekvapí, že se Woolrich kromě produkce nových kolekcí věnuje také charitativní činnosti. Věří, že díky pomoci změnit životy lidí mohou pomoct změnit svět. 

Založení Woolrich Outdoor Foundation

Kromě podpory mnoha charitativních organizací se brand v roce 2021 rozhodl založit svou vlastní Woolrich Outdoor Foundation. Díky ní se snaží ochránit lesy, moře, útesy a divokou přírodu. Nezapomínají však také na různorodé komunity po celém světě. 

Pouze to nejlepší 

Když se ale dostaneme k jádru značky a tomu, co vás pravděpodobně zajímá nejvíce - produktům, tak musíme říct, že se Woolrich opět vyznamenal. Ve svých kolekcích spojuje hřejivé a odolné materiály
s inovativním designem, což je záruka úspěchu. 

Mezi oblíbené svrchní materiály patří například odolný GORE-TEX či lehký a zároveň kvalitní pertex. Boty jsou tvořeny ve spolupráci se společností Vibram, která je ve svém oboru jednou z nejlepších. A který materiál samozřejmě nesmí chybět? Vlna! Asi vás nepřekvapí, že na té si Woolrich opravdu zakládá a spolupracuje
s těmi nejlepšími společnostmi produkující tu nejvyšší kvalitu. Jednou z nich je například Vitale Barberis Canonico, kterou provází stejně dlouhá historie jako Woolrich. Nesmíme však zapomenout na Manteco, která produkuje speciální recyklovanou vlnu MWool. 

Pokud jste do teď Woolrich neznali, jistě vás nyní zajímá, jaké produkty mají ve své nové kolekci. A jestliže jste již jejich dlouholetými fanoušky, tak vás novinkami jistě potěšíme. Pojďte je s námi objevit! 

LIFE IN VERMONT

Jak vypadá den produktového školitele VERMONTu? To vám povypráví Lenka Šancová!

Každá pozice ve VERMONTu je jedinečná a své o tom ví i Lenka Šancová. Jaký byl její kariérní postup, jaká je náplň její pozice a čeho si zde nejvíce váží? Nejen to nám řekla v příjemném rozhovoru. 

IT Director firmy VERMONT Peter Krajča: Je skvelé môcť realizovať akúkoľvek dobrú myšlienku

Každá pozícia vo Vermonte je jedinečná a svoje o tom vie aj Peter Krajča. Aký bol jeho kariérny postup, ako by popísal svoj pracovný deň a čo si u nás najviac váži? Nielen o tom nám povedal v príjemnom rozhovore. 

Už jste objevili kouzlo našeho VERMONT Storu U Prašné brány?

Oáza prémiové módy, designu a dokonalého servisu. Nejen to je náš flagship VERMONT Store v ulici U Prašné brány. Už jste ho navštívili? Jestli ne, tak po našem představení se tam určitě vydáte!

E-shop Vermont.cz nově představuje sekci HOME

Baví vás svůj domov neustále ladit, zútulňovat a dodávat mu nové, svěží kouzlo výjimečnými doplňky? Pak pro vás máme přesně to, co potřebujete!

Vítáme v portfoliu jedinečnou značku Woolrich!

Připojte se k tradici kvality a vyberte si značku, které můžete důvěřovat.

BON VOYAGE s novým číslem VERMONT VIEW

Zbrusu nové jarní vydání magazínu VIEW se celé nese v duchu tématu BON VOYAGE. Takže, kam to letos bude?