Blog - - 10 pravidel, jak ovládnout neposlušné tenisky

10 pravidel, jak ovládnout neposlušné tenisky

V Československu se jimi proslavila Lucie Bílá, nosí je světoví mocnáři, popkulturní hvězdy, a dokonce sehrály důležitou roli ve filmu Jumanji, Návrat do budoucnosti nebo Forest Gump. Ostatně i fakt, že je i vysoké módní domy začlenily do svého portfolia něco znamená. O čem je řeč? O teniskách!

25. dubna 2024

Jirka Hofbauer

Ten správný pár

Tenisky existují snad ve všech možných barevných variantách a nejrůznějších designech – od futuristických, neonových exemplářů, přes extravagantní modely doplněné o divoké vzory až po ty elegantní, jednoduché, jednobarevné. První otázka, kterou si musíte položit, však zní: hodí se do mého šatníku?

V úvahu je třeba vzít tyto dva základní body: barva a styl. Nízké tenisky nabízejí pohodlí a všestrannost, zatímco vysoké tenisky nebo tenisky v basketbalovém stylu mohou působit odvážně a sportovně. Vyberte si design, který doplní váš šatník a odpovídá vašemu osobnímu vkusu. Nezapomeňte, že čím nadčasovější a minimalističtější design, tím snáze boty přejdou z ležérního do pracovního outfitu.

Investice do kvality

Pokud chcete, aby vaše sportovní boty plynule přešly do formálnějšího prostředí, zvolte boty z vysoce kvalitních materiálů, jako je kůže nebo semiš, které budou nejen skvěle vypadat, ale také časem ustojí opotřebení. Prvotřídní kvalita zpracování je zásadní i pro to, aby byly tenisky snadno opravitelné a vydržely.

Vsaďte na jednoduchost

Pokud usilujete o střídmý vzhled, klíčem k úspěchu je držet se jednoduchosti. Vsaďte na nekomplikované vzory a siluety a vyhněte se jakýmkoli křiklavým nebo příliš složitým detailům. Čisté, minimalistické tenisky jsou perfektní volbou pro ty, kteří chtějí dosáhnout nenuceného vzhledu.

Volte modely s klasickým designem a neutrální barevnou paletou, jako je bílá, černá, hnědá, béžová nebo námořnická modrá. Tyto univerzální odstíny snadno zkombinujete s jakýmkoli oblečením a zároveň budou působit odvážně, aniž by byly příliš křiklavé nebo rušivé.

Boty do roboty

Dříve byly tenisky v kanceláři povoleny jen na neformální pátky - dnes jsou však základem pracovních schůzek. Chcete-li vyvážit ležérní dojem z tenisek, kombinujte je s kousky šitými na míru, jako je sako, společenské kalhoty nebo sukně v tužce.

Kontrast ostrého saka šitého na míru s teniskami představuje výrazný outfit, který je stylový a vhodný do kanceláře. Vytvoříte tak uhlazený, profesionální vzhled, který je pohodlný a snadno se nosí.

Protiklady se přitahují

Tenisky jsou ztělesněním ležérní pohody. To však neznamená, že je nemůžete kombinovat s elegantnějšími a sofistikovanějšími kousky a vytvořit tak výrazný módní doplněk.

Ve skutečnosti může být kombinace tenisek a formálnějších kousků obzvlášť efektní. Spojení elegantního trenčkotu nebo ostře střiženého saka s jemnými bavlněnými chinos kalhotami může pozvednout nenáročný styl tenisek na zcela novou úroveň.

Laškovné kotníky

Nošení tenisek bez ponožek je dokonalým způsobem, jak dodat svému outfitu nádech nenuceného stylu. V teplejších měsících vynechte ponožky a ukažte kotníky, abyste získali uvolněný a ležérní vzhled.

Kvalita tenisek má zásadní vliv na zachování vašeho pohodlí během léta, proto vybírejte tenisky z prodyšných materiálů, jako je síťovina, plátno nebo úplet, které umožní vašim nohám dýchat a zabrání výraznému pocení.

Vsaďte na doplňky

I rozvolněný styl vyžaduje preciznost. Například kvalitní kožený pásek může tenisky efektně doplnit. Stejně tak kožený řemínek hodinek dodá vašemu outfitu nádech sofistikovanosti. A nezapomeňte na tašky - dobře tvarovaná kožená kabela nebo batoh celý look propojí.

Čistá estetika

Bílá barva je spojována s lehkostí a svěžestí, takže není divu, že bílé tenisky jsou tolik oblíbené. Krémové, bílé nebo šedé tenisky dodají vašemu outfitu elegantní nádech a svým způsobem volnou plochu. Look tak můžete vystavět na barevnějších nebo vzorovaných kusech.

Náš tip: Péče až na prvním místě! Ano, jsme s tím už trochu otravní. Ale má to svůj důvod! Investujte do správné péče, abyste udrželi své tenisky v dobrém stavu a chránili je před povětrnostními vlivy. Ukládejte tenisky na chladné a suché místo, mimo dosah přímého slunečního světla a vlhkosti, čímž zabráníte plísní, zápachu, ale i změně barvy

Tenisky vždycky, ale občas ne

V situacích s přísným dress codem, jako jsou akce black tie, jsou tenisky nevhodné a nechte je doma. Stejně tak pokud počasí není úplně vstřícné a dostatečně nectí nedotknutelnost bílých špiček našich milovaných tenisek, je moudré zvolit boty, které jsou více odolné dešti nebo dokonce sněhu. Btw. o holínkách jsme psali tady.

SVĚT MÓDY

10 pravidel, jak ovládnout neposlušné tenisky

V Československu se jimi proslavila Lucie Bílá, nosí je světoví mocnáři, popkulturní hvězdy, a dokonce sehrály důležitou roli ve filmu Jumanji, Návrat do budoucnosti nebo Forest Gump. Ostatně i fakt, že je i vysoké módní domy začlenily do svého portfolia něco znamená. O čem je řeč? O teniskách!

Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Šatník jako pokladnice outfitů pro každou příležitost? Ano, je to možné! S těmito kousky se každé ráno probudíte s pocitem, že máte co na sebe. A ještě vám prozradíme, z jakých materiálů by vaše nové poklady měly být, aby vám dlouho sloužily a bavilo vás je nosit...

8 pravidel athleisure

Pro Čechy je to slovo stále těžko vyslovitelné. Athleisure. Ath – leh – zhuh. Jedná se o spojení anglických slov athletic a leisure, tedy atletický a volnočasový nebo pohodlný. Ostatně princezna Diana tento styl oblékání proslavila už dávno ve zlatých devadesátých letech. Mikinu a krátké legíny doplnila koženou kabelou Hermès a oči skryla za neméně luxusní sluneční brýle. Tento look je i třicet let poté stejně aktuální jako tehdy...

Módní tipy, které si užijete nejen za zvuků deště

Pokud byste hledali módní ikonu dnešního článku, bude jím bezesporu medvídek Paddington. Roztomilý chlupáč nosil ve svých dobrodružstvích vše, co je třeba obléct do deště. Rybářský klobouk, pláštěnku, gumové holínky a občas i deštník. Má taky někdo chuť na sendvič s jahodovým džemem?

Black Tie: Elegantní na mužích a sexy na ženách. Nebo naopak?

Chystáte se na ples nebo podobnou společenskou událost, která si žádá daný dress code? Black tie je výjimečný, tradiční a především noblesní. Ačkoliv milujeme tradice, současně připomínáme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Uznejte sami – v podobě, v jaké smoking známe dnes, se prakticky nezměnil více jak stodvacet let. Black tie je přece jen dress code, nikoliv uniforma, a i v rámci formálního oblečení se dá zažít spousta zábavy...

10 faktů, které jste o Karlu Lagerfeldovi pravděpodobně nevěděli!

Slavný návrhář Karl Lagerfeld byl znám především pro své dokonalé módní umění. Málokdo už ale ví, že byl závislý na dietní Coca-Cole nebo, že se chtěl původně stát karikaturistou, nikoli návrhářem. Připomeňte si dalších 10 zajímavostí, které jste o Karlu dost možná nevěděli.