Blog - - Odvažte se se značkou Diesel

Odvažte se se značkou Diesel

Zahoďte zábrany a ukažte svou individualitu. V portfoliu VERMONT vítáme novou značku Diesel, která rozproudí krev ve vašich žilách.

07. dubna 2022

Michal Rybár

Renzo Rosso, zakladatel značky DIESEL, nebyl žádný designérský génius. Neměl ani mnoho peněz. Měl však tu pravou kombinaci tvořivosti, odvahy a cílevědomosti. V roce 1978 pracoval v běžné textilní firmě. Renzo však viděl, kam se bude módní průmysl ubírat a ve firmě Moltex, kde pracoval, koupil 40-percetný podíl (z půjčky od otce) a přesvědčil většinového majitele, že by se měly začít orientovat na denim. Firmu později přejmenovali na Diesel a začali šít a prodávat. V roce 1985 se Renzo rozhodl, že je čas oddělit se od výše zmíněné firmy a stal se tak jediným majitelem značky Diesel.

První prodejna byla otevřena roku 1991 na Lexington Avenue v New Yorku, přímo naproti velkému obchodu Levis. Džíny Diesel vypadaly oproti "levisky" obnošeně a kýčovité, protože byly seprané a samá díra, ale právě díky těmto vlastnostem se staly obrovským hitem. Uvolněný a rebelský styl si zamilovala generace dospělých, teenagery i dětí.

V posledních letech věnuje společnost Diesel pozornost především mladé generaci, a to sponzorováním projektů jako Charitativní vídeňský ples proti AIDS, festival Sundance Film nebo Diesel-U-Music. Na módních veletrzích má společnost vždy jeden z největších "stánků" a vždy jde cestou lehkého rebelství.

Diesel je také známý pro své marketingové kampaně - ta s názvem "BE STUPID" otřásla nejen světem marketingu. Skvělé a vtipné vizuály s hláškami jako: "Moudrost má mozek, bláznovství má koule!" Nebo "Chytří kritizují, blázni vymýšlejí!" Si zamilovali blázni po celém světě.

Dalším z úspěchů této celosvětově dostupné značky je, že od roku 2008 je jednou z prvních společností, jejíž oblečení se objevuje i ve videohrách.

Diesel zkrátka nelze ignorovat, pokud si potrpíte na originalitu a nezávislost v oblékání.

SVĚT MÓDY

Módní tipy, které si užijete nejen za zvuků deště

Pokud byste hledali módní ikonu dnešního článku, bude jím bezesporu medvídek Paddington. Roztomilý chlupáč nosil ve svých dobrodružstvích vše, co je třeba obléct do deště. Rybářský klobouk, pláštěnku, gumové holínky a občas i deštník. Má taky někdo chuť na sendvič s jahodovým džemem?

Black Tie: Elegantní na mužích a sexy na ženách. Nebo naopak?

Chystáte se na ples nebo podobnou společenskou událost, která si žádá daný dress code? Black tie je výjimečný, tradiční a především noblesní. Ačkoliv milujeme tradice, současně připomínáme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Uznejte sami – v podobě, v jaké smoking známe dnes, se prakticky nezměnil více jak stodvacet let. Black tie je přece jen dress code, nikoliv uniforma, a i v rámci formálního oblečení se dá zažít spousta zábavy...

10 faktů, které jste o Karlu Lagerfeldovi pravděpodobně nevěděli!

Slavný návrhář Karl Lagerfeld byl znám především pro své dokonalé módní umění. Málokdo už ale ví, že byl závislý na dietní Coca-Cole nebo, že se chtěl původně stát karikaturistou, nikoli návrhářem. Připomeňte si dalších 10 zajímavostí, které jste o Karlu dost možná nevěděli.

Nestárnoucí kostka opět na scéně

Ikonická, skotská kostka zvaná tartan patří mezi vzory, které mají své neopomenutelné místo v historii odívání a pravidelně se vrací i na výslunní přehlídkových mol. Maticový vzor, jež tvoří barevné, vzájemně se křížících pruhy, přestál revoluce, výměny politických stran i panovníky. Na svém počátku byly kilty signifikantní pro Skoty, později vzor získal docenění královskou rodiny, zažil výrazný vzestup během éry punku a dodnes se objevuje v kolekcích módních značek i konfekčních řetězců...

Hygge aneb Lekce severského stylu

Dánsko sice nepatří mezi primární módní velmoci jako Francie nebo Itálie. Co bychom se od nich ale mohli učit, je správný balanc mezi pracovním a soukromým životem. Flexibilní pracovní podmínky umožňují, že se člověk může dostatečně věnovat svým zájmům. A možná také díky tomu jsou v práci spokojenější, protože tento balanc jim pomáhá se tolik nestresovat...

Opětovný návrat preppy stylu, tentokrát ve velkém

Nadčasovost, elegance a kvalita. To je jen pár z mnoha aspektů, které definují preppy styl, jež zas a znova vládne streetwearu.