Blog - - Pár, který definuje styl? Karin a Richard Krajčovi!

Pár, který definuje styl? Karin a Richard Krajčovi!

Dnes pro vás máme exkluzivní rozhovor s jedním z nejcharismatičtějších a nejstylovějších párů současnosti. Richard Krajčo, legendární frontman kapely Kryštof a jeho manželka Karin, režisérka a spisovatelka, se stali ikonami i na poli módy. Jejich jedinečný styl a smysl pro detail z nich činí partnery v životě i v tvorbě. Dnes nahlédneme do jejich světa a zjistíme, co je inspiruje a kam směřují jejich kroky...

18. června 2024

Lucie Švábenská

Móda vás očividně velmi baví. Kdy tato vášeň propukla?

R: Už dávno. Jen jsem si vždycky jsem hledal věci, které okolí nepovažovalo za módní kousky. Pamatuji třeba na runwayové nádhery od Johna Galliana nebo boots od Dolce & Gabbana, na které se mě sice ptali, ale s tím, ve kterém sekáči jsem je koupil.☺

K: Já jsem byla spíše ponořená do „pracovní módy“. Na natáčení reklam a filmů byl nejlepší „outdoor styl“. Svět módy jsem začala objevovat asi před 12 lety, když jsem byla v San Remu. Tam mě móda okouzlila a od té doby jsem jí propadla.

Oba máte originální styl. Jak jste jej ho budovali a co vás ovlivňuje?

R: Nevím, jestli jsem si styl cíleně budoval. Prostě beru to, co mě nějakým způsobem osloví. Někdy je to víc troufalé, jindy usedlejší. Vyhýbám se klasice a tomu, co se očekává.

K: Nemám pocit, že mám vyhraněný styl. Prostě nosím to, co se mi líbí.

Co na tom druhém v rámci oblékání nemáte rádi?

R: Spíš bych zmínil, co na Karin mám rád, a to je když je odvážná. Při své postavě si to může dovolit a mě to baví. Například šaty, které měla na premiéře Ivety, byly úžasné. Nebo mini, ale ty nosí málo.

K: Ríšův styl se mi líbí, takže asi nic takového není. Jsem zastáncem toho, ať si každý nosí, co chce. A nejvíc se mi stejně líbí nahý.

FOTO: Kristýna Zuzová

Nebojíte se experimentovat a kombinovat zajímavé kousky. Jde to od vašeho stylisty, nebo je to vaše přání?

K: Dušan (Chrástek – stylista) nás dobře zná a ví, čím nás potěší. Hodně věcí si hledáme sami a on nám je pomáhá dokombinovat.

R: A je zlatý v tom, že skoro každý týden se zastaví s něčím, co ho zaujalo a přiveze nám to předvést. Skoro ho už musíme ode dveří „odhánět“. Ale dost nám tím, hlavně v době pracovního vytížení, pomáhá.

Vaše outfity, hlavně Richardovy, často budí pozornost. Jak vnímáte pozitivní i negativní zpětnou vazbu?

R: Já se vždy těším, co si přečtu. Teda, pokud se to ke mně dostane. Ale zábavné je, že když se blíží nějaká událost v podobě premiéry nebo udílení cen, tak mi někteří novináři předem volají a vyzvídají, co si obléknu.

K: Nerozumím hejtům. Nevím, proč má někdo potřebu hodnotit druhé za to, co si obléknou. Vlastně mi to připadá úplně absurdní.

Jak vnímáte módní scénu v Česku?

R: Osobně ji moc nesleduji. Myslím si, že pánská móda je u nás trochu upozaděná anebo ve velikosti XXL.

S portfoliem VERMONT máte na výběr z několika stylů a značek. Co vám je nejbližší a proč?

R: Nejbližší je mi DIESEL. Je to nebojácná značka a nosím ji mnoho let. Sleduji jejich runway kousky a často objednávám přímo z přehlídek. Mám rád jejich džíny a boty.

K: Mně je také nejbližší DIESEL. Není usedlý a oblečení je pohodlné. Líbí se mi jejich džíny, trička, bundy, šaty i sukně. Prostě všechno. Když chci něco víc společenského, sáhnu po značce KARL LAGERFELD.

Jak jste si užili focení ve VERMONT Store u Prašné brány?

R: Focení je vždycky fajn. Je to jako hra a hraní nás baví. Můžete se proměnit v postavu, která jinak neexistuje.

K: Já nemám ráda žádné focení obecně. Dokonce jsem nedávno zjistila, že si neprohlížím ani staré fotky. Ta pomíjivost mě děsí. Ale ve vaší prodejně to bylo fajn, protože jsem mohla zkoušet spoustu oblečení a taky je opravdu velká, takže tam můžete chodit klidně desítky minut a pořád je co objevovat.

V našich prodejnách si zakládáme na kvalitních produktech, jedinečném designu a perfektním přístupu. Užíváte si to nebo preferujete online shopping?

R: Člověk si na to „rozmazlování“ zvykne a občas se zastaví jen tak na pokec a kávu. I když nic neplánuji koupit, rád se podívám, jestli se neobjevilo něco zajímavého.

K: Potřebuji si oblečení vyzkoušet, nenakupuju online. Chci si sáhnout na materiál a zjistit, zda se v tom cítím dobře. Přístup prodavačů je pro mě zásadní. Je skvělé, když mě dokáží nadchnout a já mám chuť zkusit si i to, čeho jsem si třeba původně vůbec nevšimla. Dát si při nakupování kávu je super, ale ještě lepší je k tomu dostat šáňo.☺

Jaký styl či outfit máte aktuálně nejoblíbenější?

K: Džíny, triko, bunda. Nevím, zda je to nejoblíbenější, anebo je to proto, že jsem neustále v poklusu, a tak pokaždé sáhnu po tom nejjednodušším řešení. Ale když mám čas, tak si hraji a kombinuji. Ráda si obleču i šaty, většinou s teniskami.

A jaký je váš „go-to“ outfit, když nevíte, co na sebe?

R: Širší kalhoty a úpnuté tričko nebo naopak – úzké kalhoty a volnější mikina.

K: Tričko a džíny.

Máte nějakou vtipnou vzpomínku spojenou s módou?

R: Já bych mohl vyprávět.☺ Třeba, když jsem přišel na Slavíky ve svém světle modrém obleku a všichni mi klepali po rameni, jak je to cool, světové a odvážné, tak jsem si myslel jsem, že se dočkám krásných reakcí napříč světem, a ty teda přišly.☺

K: Taky si vybavím stejné Slavíky, ale přijde mi to spíš úsměvné než vtipné.

Jak se móda propisuje do vašich profesí a naopak - je váš styl ve volném čase odlišný?

K: Když režíruji, nosím „outdoor“ oblečení a při psaní zase teplákovku. Jakmile vyrazím mezi lidi, oblékám se odlišně a „nepracovně". A to si užívám. Pak si vezmu právě třeba i šaty.

Jak rádi trávíte svůj volný čas a odpočíváte?

K: Nejraději s našimi psy v lese nebo u svých minerálů v meditaci.

R: Sledováním fotbalu, hraním karetních her nebo stavěním lega. A rád se taky rozvalím na pláži nebo u bazénu s hudbou.

ROZHOVORY

Petruška: V životě se nenudím a stále vyhledávám nové výzvy

Petru Kostkovou, známou jako Petrušku, jistě znáte. Ale věděli jste, že kromě influencerství je také velmi úspěšná v jiných profesích? V tomto rozhovoru nám přiblížila své koníčky, kariéru a poskytla pohled do svého soukromí. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na módní okénko...

Pár, který definuje styl? Karin a Richard Krajčovi!

Dnes pro vás máme exkluzivní rozhovor s jedním z nejcharismatičtějších a nejstylovějších párů současnosti. Richard Krajčo, legendární frontman kapely Kryštof a jeho manželka Karin, režisérka a spisovatelka, se stali ikonami i na poli módy. Jejich jedinečný styl a smysl pro detail z nich činí partnery v životě i v tvorbě. Dnes nahlédneme do jejich světa a zjistíme, co je inspiruje a kam směřují jejich kroky...

Daniel Matoušek: Hvězda české opery

Tento talentovaný český tenorista, se rychle stal jednou z předních osobností české operní scény. Od svého debutu v roce 2014, kdy poprvé zazářil na prknech Národního divadla v Praze, jeho kariéra stoupá strmě vzhůru. Od sezóny 2022/23 je stálým členem Opery Národního divadla, kde exceluje v mnoha významných rolích a my pro vás máme exkluzivní rozhovor!

Za hranicemi gravitace: rozhovor s Petrem Krausem, mistrem světa v bike trialu

Ve světě extrémních sportů existují jedinci, kteří se odvážně vydávají za hranice možností lidského těla a gravitace. Jedním z nich je i Petr Kraus, sportovec, jehož jméno je synonymem pro mistrovské úspěchy v bike trialu. S trojnásobným titulem mistra světa a pětinásobným titulem mistra ČR se stal ikonou tohoto adrenalinem nabitého sportu. Připojte se k nám na cestu do světa nekonečných výzev, kde se gravitace zdá být pouze sugescí...

Architekt Erik Petrus: Zažít vlastní projekt během zemětřesení je silný zážitek

De Residence Pangandaran představuje soubor 24 rodinných řadových domů na indonéské Jávě. Za jejich návrhem stojí mladý český architekt Erik Petrus, pro kterého je typický silný autorský rukopis.

Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Influencerka Kateřina Klinderová alias @Kundosaki propadla značce DIESEL jako mnoho z nás. Kdy se jejich cesty střetly, jak vzpomíná na přehlídku v Miláně a které kousky jsou její nejoblíbenější? V rozhovoru jsme nevynechali ani to, jak se z ní stala influencerka a co si na této roli užívá nejvíce a nejméně.