Blog - - Barbora Miklová: Na influencerství si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci

Barbora Miklová: Na influencerství si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci

Na jaký styl nedá dopustit nebo co má ráda na roli influencerky a naopak? Nejen na to nám odpověděla influencerka a bývalá tenistka Barbora Miklová!

21. ledna 2024

Lucie Švábenská

Jak se z tenistky stala influencerka?
Vlastně ani nevím! Vše vznikalo postupně bez záměru dostat se do této role… A abych řekla pravdu, ani to slovo "influencerka" nemám moc ráda. Už během tenisové kariéry jsem hodně cestovala a fotila, vždy mě bavilo ve volném čase tvořit a během několika let se to stalo mou prací.

Byla to cesta, kterou by sis zvolila i v případě, že bys nemusela s profesionálním tenisem skončit?
Asi bych to dělala i při vrcholovém sportu, ale určitě ne v takovém rozsahu. Neměla bych na to tolik času a energie.

Co si na roli nejvíce užíváš?
Nejvíce si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci. Navíc možnost volby firem, se kterými spolupracuji, je také skvělá.

Jaké jsou pro tebe "ups and downs" influencerství?
Mezi "ups" určitě řadím kontakty, možnosti, různorodost a možnost opravdu pracovat odkudkoli a kdykoli. Downs… I když to tak často nevypadá, je to dost náročné časově a někdy i stresující... Dodržovat termíny, podepisovat smlouvy, ve kterých jsou například i pokuty, a další. 

S VERMONTEM jsi spojená už delší dobu. Nejprve převážně se značkou GANT a nyní se přidal i DIESEL, KARL LAGERFELD, Peak Performance a další. Jak a kdy tato spolupráce vznikla?
Vznikla právě díky tenisu! Byla jsem v Česku na tenisovém turnaji, kterého byl VERMONT sponzorem. Zde mě zástupci společnosti kontaktovali a od té doby spolu stále něco tvoříme.????

Kterou značku z portfolia VERMONT máš nejraději a je ti nejbližší?
Asi GANT, mám ráda sportovní eleganci.

Které focení pro VERMONT sis nejvíce užila a proč?
Nejvíc si pamatuji asi úplně to první, kdy to pro mě bylo ještě nové a focení jsem stíhala tak akorát mezi zápasy. Tehdy jsme dokonce fotili kolekci i s tenisovou raketou!

Který styl módy tě nejvíce baví?
Jak jsem již zmiňovala, sportovní elegance je mi nejbližší, společně se světlými barvami.

Ovlivnil tenis i tvůj módní styl ve volném čase?
Ovlivnil v tomto směru spíše to, že si více užívám momenty, kdy se mohu obléct hezky a nemusím chodit pouze v teplácích.????

Který aktuální trend je ti nejbližší a kterému by jsi naopak nikdy nepodlehla?
Momentálně mě baví pruhované svetry, vysoké boty, saténové maxi sukně, kostýmové vesty a zapomenout nesmím ani na Cowboy Boots. A čemu bych nikdy nepodlehla? Návratu Crocs nebo trendu prstových bot. 

Jaké 3 kousky ti v šatníku a na cestách nesmí chybět?
To je jednoduché: béžové široké kalhoty, kožená bunda a jedna z mých kabelek!

Máš spíše kapsulový šatník nebo hodně rozmanitý?
Dřív byl hodně rozmanitý a hlavně sportovní... To se ale časem změnilo a nyní při každém třídění, které provádím čím dál častěji, pozoruji, že je plný základních kousků, které se dají krásně kombinovat.

Který kousek ve tvém šatníku je pro tebe nejvzácnější a proč?
Nejvzácnější těžko říct, takto jsem o tom upřímně nikdy nepřemýšlela. Samozřejmě hlavně ty dražší kousky, ale i některé sportovní, ve kterých jsem třeba někde vyhrála zápas. K těm se zase vážou krásné vzpomínky.

Které roční období si užíváš v rámci módy nejvíce a proč?
Nejraději mám asi podzim. Člověk se může pořádně vyřádit, oblečení vrstvit a nosí se mé nejoblíbenější barvy (béžová, hnědá, černá).

Jak se odreaguješ a udržuješ si work/life balanc?
Časem s přítelem, s rodinou, procházkami a sportem. A v těchto chvílích se také hlavně snažím být bez mobilu, jelikož na něm neustále pracuji.

ROZHOVORY

Architekt Erik Petrus: Zažít vlastní projekt během zemětřesení je silný zážitek

De Residence Pangandaran představuje soubor 24 rodinných řadových domů na indonéské Jávě. Za jejich návrhem stojí mladý český architekt Erik Petrus, pro kterého je typický silný autorský rukopis.

Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Influencerka Kateřina Klinderová alias @Kundosaki propadla značce DIESEL jako mnoho z nás. Kdy se jejich cesty střetly, jak vzpomíná na přehlídku v Miláně a které kousky jsou její nejoblíbenější? V rozhovoru jsme nevynechali ani to, jak se z ní stala influencerka a co si na této roli užívá nejvíce a nejméně.

Architekt Jan Bek "V bytech bude třeba důmyslně řešit každý metr."

Studio BekArch založil architekt Jan Bek v roce 2019. Za pět let praxe ateliéru si kolem sebe vybudoval síť spolupracovníků i příbuzných profesí. Ateliér sousedí s projekční kanceláří, Janův kamarád Stanislav Líkař je majitelem stavební firmy, která realizuje návrhy ateliéru. BekArch ve svých projektech používá především český design, nábytek na míru vyrábějí spřátelení truhláři.

Na romantické vlně s Gogomanem a Annou Marií Purić

Kdo je obecně větší romantik a jaká je jejich nejvtipnější společná vzpomínka? Nejen to nám ve speciálním valentýnském povídání prozradili Gogoman a Anna Maria Purić. Přesvědčte se, zda se shodovali ve svých odpovědích!

Od růžové Barbie do světa - rozhovor s Františkem Jungvirtem o skle a designu

Na sklonku roku jsme otevřeli Art & Design Pop-up Store u Prašné brány. Mezi vystavujícími autory byl František Jungvirt, talentovaný sklářský výtvarník, designer a malíř skla. Nejen to byl důvod pro náš rozhovor o českém skle, filmu Barbie i úspěchu ve světě designu...

Barbora Miklová: Na influencerství si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci

Na jaký styl nedá dopustit nebo co má ráda na roli influencerky a naopak? Nejen na to nám odpověděla influencerka a bývalá tenistka Barbora Miklová!