Blog - - Cara Delevingne: Karl mě naučil, jak je důležité přijmout svou výjimečnost

Cara Delevingne: Karl mě naučil, jak je důležité přijmout svou výjimečnost

Karl Lagerfeld a Cara Delevingne měli výjimečný vztah. Od profesionálního až po téměř rodinný. Není tedy takovým překvapením, že po jeho smrti modelku tým značky KARL LAGERFELD oslovil v rámci vytvoření speciální kolekce věnované právě této ikoně. Jak tvorba probíhala, jaký je Cary nejoblíbenější kousek a jak vzpomíná na vztah s Karlem?

02. října 2022

Lucie Švábenská

Pamatujete si moment, kdy jste potkala Karla úplně poprvé?
Ano, bylo to v rámci mé první přehlídky pro Chanel. Okamžitě jsem byla ohromena jeho laskavostí a štědrostí.

Co vás Karl naučil?
Karl mě naučil, jak je důležité přijmout svou výjimečnost. On sám byl jedinečná osobnost a skutečně ho nezajímalo, co si jiní myslí. S tímto přístupem se snažím žít každý den.

Jaké tři věci jste na něm měla nejraději?
Jeho kreativitu, jeho intelekt a jeho lásku k lidem, na kterých mu záleželo.

Co je podle vás Karlovým největším odkazem?
Karl je sám o sobě obrovským odkazem. Vše, co vytvořil a udělal si budeme navždy pamatovat a bude to vnímáno jako inspirace pro budoucí generace.

Co máte ráda na značce KARL LAGERFELD?
Ve svých kolekcích vždy inovují a posouvají hranice módy. Vytvářejí věci, které způsobují změny – to je přesně to, jaká jsem a v co sama věřím. 

Co předcházelo této spolupráci?
Když Karl zemřel, tak mě designérský tým KARL LAGERFELD požádal, abych jim pomohla navrhnout limitovanou edici košil k uctění jeho památky, což bylo před dvěma lety. Veškerý výtěžek šel následně na „Sauver la Vie“, charitativní organizaci, která financuje lékařský výzkum na Univerzitě Paris Descartes, kterou Karl mnoho let podporoval. Po tomto úspěšném projektu jsme chtěli najít další způsob společné práce, a z toho přirozeně vyplynula tato kolekce.

Jak velký tvůrčí přínos jste do kolekce vnesla?
V průběhu tvorby jsem byla v kontaktu s celým týmem. Po několik měsíců jsme nonstop procházeli návrhy, neustále sdíleli nápady a prováděli potřebné úpravy. Hun Kim, kreativní ředitel KARL LAGERFLED, za mnou dokonce s celý tvůrčím týmem přijeli do Prahy, když jsem zde natáčela, abychom mohli v mezičasech pracovat na kolekci. Následně jsem strávila nějaký čas i ve studiu v Amsterdamu. Chtěla jsem zajistit, aby kolekce skutečně odrážela můj styl, a tak jsem byla při každém kroku.

Jak se vám podařilo uchovat ve svých návrzích charakter Karla Lagerfelda?
Karlův styl byl pro mě nadčasový, klasický, elegantní, a přesto jednoduchý. Vždy měl šmrnc – na to jsem při tvorbě této kolekce myslela.

Co vás na tvůrčím procesu překvapilo?
Množství úprav, to bylo naprosto neočekávané. Měla jsem tolik nápadů, a tak zúžit výběr bylo opravdu to nejtěžší. Mám štěstí, že Hun mou vizi chápal a dokázal mě procesem korekce kolekce provést.

Který moment byl v rámci tvorby kolekce pro vás ten nejzapamatovatelnější, nejsilnější?
Chvíle, kdy jsem osobně viděla všechny kousky pohromadě.

Jaký je váš oblíbený kousek z kolekce a proč?
Miluji oboustrannou bundu bomber. Umělá modrá kožešina je neskutečně příjemná, jako obláček!

CARA LOVES KARL je právě v prodeji!

LIMITOVANÉ KOUSKY KOLEKCE JSOU PRÁVĚ NYNÍ DOSTUPNÉ V OBCHODECH KARL LAGERFELD A NA E-SHOPU VERMONT.CZ.

ROZHOVORY

Architekt Erik Petrus: Zažít vlastní projekt během zemětřesení je silný zážitek

De Residence Pangandaran představuje soubor 24 rodinných řadových domů na indonéské Jávě. Za jejich návrhem stojí mladý český architekt Erik Petrus, pro kterého je typický silný autorský rukopis.

Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Influencerka Kateřina Klinderová alias @Kundosaki propadla značce DIESEL jako mnoho z nás. Kdy se jejich cesty střetly, jak vzpomíná na přehlídku v Miláně a které kousky jsou její nejoblíbenější? V rozhovoru jsme nevynechali ani to, jak se z ní stala influencerka a co si na této roli užívá nejvíce a nejméně.

Architekt Jan Bek "V bytech bude třeba důmyslně řešit každý metr."

Studio BekArch založil architekt Jan Bek v roce 2019. Za pět let praxe ateliéru si kolem sebe vybudoval síť spolupracovníků i příbuzných profesí. Ateliér sousedí s projekční kanceláří, Janův kamarád Stanislav Líkař je majitelem stavební firmy, která realizuje návrhy ateliéru. BekArch ve svých projektech používá především český design, nábytek na míru vyrábějí spřátelení truhláři.

Na romantické vlně s Gogomanem a Annou Marií Purić

Kdo je obecně větší romantik a jaká je jejich nejvtipnější společná vzpomínka? Nejen to nám ve speciálním valentýnském povídání prozradili Gogoman a Anna Maria Purić. Přesvědčte se, zda se shodovali ve svých odpovědích!

Od růžové Barbie do světa - rozhovor s Františkem Jungvirtem o skle a designu

Na sklonku roku jsme otevřeli Art & Design Pop-up Store u Prašné brány. Mezi vystavujícími autory byl František Jungvirt, talentovaný sklářský výtvarník, designer a malíř skla. Nejen to byl důvod pro náš rozhovor o českém skle, filmu Barbie i úspěchu ve světě designu...

Barbora Miklová: Na influencerství si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci

Na jaký styl nedá dopustit nebo co má ráda na roli influencerky a naopak? Nejen na to nám odpověděla influencerka a bývalá tenistka Barbora Miklová!