Blog - - Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Influencerka Kateřina Klinderová alias @Kundosaki propadla značce DIESEL jako mnoho z nás. Kdy se jejich cesty střetly, jak vzpomíná na přehlídku v Miláně a které kousky jsou její nejoblíbenější? V rozhovoru jsme nevynechali ani to, jak se z ní stala influencerka a co si na této roli užívá nejvíce a nejméně.

26. března 2024

Lucie Švábenská

Prozraď nám, jak se z tebe stala influencerka? 

Já vlastně ani nevím. Nikdy jsem popravdě netoužila po takovém titulu, protože to pro mě znamenalo patřit mezi lidi, ze kterých mi nebylo úplně příjemně. Povrchní svět, který přináší prapodivnou imaginární slávu, pár čísílek na instagramu. Pro mě to bylo vždy dost zvláštní. Možná jsem stará škola... Nicméně pozornost jsem začala dostávat v projektu Y, kdy jsem začala s MMa pod organizací Oktagon MMa.

Byla to cesta, kterou jsi vždy chtěla jít?

Kdepak, opravdu jsem se absolutně nechtěla stát influencerkou, ale nějak jsem tuto nálepku postupně získala, díky působení v mediálním světě.

Jaký máš k tomuto označení a práci postoj?

Není kladný vzhledem k lidem, kteří by ideálně nikoho ovlivňovat neměli, ale kdo jsem já, abych o tom rozhodovala. Vlastně tento post tak nějak pošpinili svou lehkovážností. Nic, co předávají mi není blízké, většinou se jedná o tak lacinou reklamu, že snad i v teleshoppingu ji dělají s větší grácií.

Tak to zkusíme naopak - co si na této roli nejvíc užíváš?

Nejvíce si užívám to, že můžu svým „meme“ životem bavit lidi... To, že je to baví, mně dělá šťastnou. To, že se neberu tak vážně a lidi se díky mě můžou cítit příjemně, že nic není tak horké, jak vypadá a vždycky se tomu můžeme společně zasmát.

Jaké jsou pro tebe ups and downs influencerství?

Ups jsou jednoznačně lidé, kteří podporují mojí věc a že se mnou ten život prožívají. Downs jsou určitě kreativní záseky, na které trpím, když chci něco vymyslet a za boha to nejde. S každým videem mám pocit, že to je úplná kravina a nikoho to nezajímá. Mám na sebe vysoké až skličující nároky, které mi dělají těžkou hlavu.

S VERMONTem jsi spojená nově. Proč ses rozhodla přijmout naši spolupráci?

VERMONT si mě získal díky značce DIESEL, jejíž módní přehlídky v Miláně jsem právě díky vám mohla být součástí.

Co se ti honilo hlavou, když jsme tě oslovili?

Byla jsem neuvěřitelně nadšená. Vysoká móda v Miláně, to je něco, co se nestává běžně. Byl to neuvěřitelný zážitek a do teď to ve mně rezonuje!

Jak na to vzpomínáš?

Vzpomínám často a pořád trochu nechápu, že se mi to poštěstilo. Je to můj splněný sen. DIESEL je značka, která podtrhuje moji osobnost. DIESEL jsem prostě já. Jsem vděčná a byla bych ráda za další takovou zkušenost.

Zajímala ses o DIESEL i předtím nebo si tě brand získal až po této zkušenosti?  

DIESEL jsem opustila před několika lety, kdy nám všem trochu zmizel z hledáčku a nebylo tam nic, na čem by se dalo stavět. Oslovením VERMONTu jsem zjistila, jak horký je ten comeback v čele s návrhářem Glennem Martensem... Je neuvěřitelné, jak dokázal značku postavit zpět na nohy a rovnou do čela fashion světa.

Jaký módní styl tě nejvíc baví?

Mám ráda neotřelou módu, něco co si normální člověk nevezme, protože by se v tom cítil jako pytel brambor. Tak to zavolejte Klinderovou! Jsem tady a ready vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi. Trošku překážkou je moje výška, protože mi hodně věcí nesedí tak, jak bych si představovala.

Co ovlivňuje tvůj módní styl?

Nejvíc určitě moje výška a moje nálada... Často se mi totiž střídá feminní nálada s mužskou a podle toho pak vypadají i moje fity.

Který aktuální trend je ti nejbližší a kterému by jsi naopak nikdy nepodlehla?

Momentálně mě nejvíc baví vytahané oversized věci, kožené v kombinaci s kovem, oblečení, které je provokativní, ale ne laciné. To je můj směr. Naopak mě nebaví semiš, načančané, flitrované, kamínky a podobně. Tomu jsem se několikrát snažila přijít na chuť, ale nikdy to ve mně nezůstalo dýl než pár hodin.

Jaké 3 kousky ti v šatníku a na cestách nesmí chybět?

Určitě pohodlná větší mikina, kožená bunda, a dobře padnoucí jeans.

Máš spíše kapsulový šatník nebo hodně rozmanitý?

Zvláštní je, že ačkoli jsem celkem vyhraněná, tak můj šatník je různorodý. Občas mám ústřely, na které nedám dopustit, různé barvy a podobně, protože jednou přijde čas, kdy to vynesu. Takhle se mi to stalo už několikrát. Koupila jsem si věc, kterou jsem začala nosit až za 3-4 roky...

Který kousek ve tvém šatníku je tvůj nejvzácnější a proč?

Kalhoty obecně ... Když už najdu dobře padnoucí ve své délce, nedám na ně dopustit až do roztrhání!

Které roční období si v rámci módy nejvíc užíváš a proč?

Podzim a jaro... Maximálně dvě vrstvy, tenisky a je ti příjemně.

Jak se nejlépe odreaguješ?

Na dovolené! Ale na ni bohužel není vždycky čas, takže to většinou odnese moje peněženka, protože miluju nakupování online!

ROZHOVORY

Architekt Erik Petrus: Zažít vlastní projekt během zemětřesení je silný zážitek

De Residence Pangandaran představuje soubor 24 rodinných řadových domů na indonéské Jávě. Za jejich návrhem stojí mladý český architekt Erik Petrus, pro kterého je typický silný autorský rukopis.

Miluji vynést cokoli, co volá po extravaganze a kontroverzi

Influencerka Kateřina Klinderová alias @Kundosaki propadla značce DIESEL jako mnoho z nás. Kdy se jejich cesty střetly, jak vzpomíná na přehlídku v Miláně a které kousky jsou její nejoblíbenější? V rozhovoru jsme nevynechali ani to, jak se z ní stala influencerka a co si na této roli užívá nejvíce a nejméně.

Architekt Jan Bek "V bytech bude třeba důmyslně řešit každý metr."

Studio BekArch založil architekt Jan Bek v roce 2019. Za pět let praxe ateliéru si kolem sebe vybudoval síť spolupracovníků i příbuzných profesí. Ateliér sousedí s projekční kanceláří, Janův kamarád Stanislav Líkař je majitelem stavební firmy, která realizuje návrhy ateliéru. BekArch ve svých projektech používá především český design, nábytek na míru vyrábějí spřátelení truhláři.

Na romantické vlně s Gogomanem a Annou Marií Purić

Kdo je obecně větší romantik a jaká je jejich nejvtipnější společná vzpomínka? Nejen to nám ve speciálním valentýnském povídání prozradili Gogoman a Anna Maria Purić. Přesvědčte se, zda se shodovali ve svých odpovědích!

Od růžové Barbie do světa - rozhovor s Františkem Jungvirtem o skle a designu

Na sklonku roku jsme otevřeli Art & Design Pop-up Store u Prašné brány. Mezi vystavujícími autory byl František Jungvirt, talentovaný sklářský výtvarník, designer a malíř skla. Nejen to byl důvod pro náš rozhovor o českém skle, filmu Barbie i úspěchu ve světě designu...

Barbora Miklová: Na influencerství si užívám to, že mohu pracovat, kdy chci a kde chci

Na jaký styl nedá dopustit nebo co má ráda na roli influencerky a naopak? Nejen na to nám odpověděla influencerka a bývalá tenistka Barbora Miklová!